SF-formanden: Regeringsmagt må ikke blive et mål i sig selv

INTERVIEW: Pia Olsen Dyhr ser gerne SF i regering igen efter næste valg. Men i modsætning til sidst skal det kun ske, hvis det politiske grundlag er i orden, siger SF-formanden, der forsikrer, at partiet har lært af sine fejltagelser.

SF-formand Pia Olsen Dyhr: "Der er&nbsp;åbnet nogle muligheder for at føre en økonomisk politik, hvor Radikale ikke har veto-ret. Fordi man kan bruge DF, når det gælder velfærd og arbejdsmarkedspolitik. Det er en interessant ændring."<br>
SF-formand Pia Olsen Dyhr: "Der er åbnet nogle muligheder for at føre en økonomisk politik, hvor Radikale ikke har veto-ret. Fordi man kan bruge DF, når det gælder velfærd og arbejdsmarkedspolitik. Det er en interessant ændring."
Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix
Erik Holstein

Hvis man ikke politisk kan argumentere for en sag, skal man lade være med at gøre det. Det der taktiske pis gider vælgerne ikke.

Pia Olsen Dyhr
Formand for SF

SF er så småt ved at komme sig.
Efter den pinefulde deltagelse i Thorning-regeringen og et intermezzo med den inkompetente Annette Vilhelmsen (SF) som formand er der nu medlemsfremgang og en beskeden optur i meningsmålingerne.

Hos SF-formand Pia Olsen Dyhr er der en voksende appetit på igen at få SF i regering, selvom det sidste gang var ved at koste partiet livet.

SF har i al stilfærdighed afsluttet en intern evaluering af regeringsprojektet, og emnet er ikke længere så eksplosivt, at det er tabubelagt i partiet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00