SF mangler en generation af politikere

BAGGRUND: SF har to problemer, hvis partiet kommer i regering: De unge emner til ministerposter er for uerfarne, og de erfarne har toppet.
SF har et generationsproblem: Der mangler navne i 40-års-alderen. Billedet fra sommergruppemødet 2005 på Holmen viser SF's næstformand Jakob Nørhøj samt tre af de gamle, etablerede navne: Holger K. Nielsen, Villy Søvndal og Ole Sohn.
SF har et generationsproblem: Der mangler navne i 40-års-alderen. Billedet fra sommergruppemødet 2005 på Holmen viser SF's næstformand Jakob Nørhøj samt tre af de gamle, etablerede navne: Holger K. Nielsen, Villy Søvndal og Ole Sohn.Foto: Altinget/Flindt
Natali Braagaard
{{image:431:C}}

SF's udfordring er, at der mangler en generation af folketingspolitikere. Potentielle ministre i 40-års-alderen eksisterer faktisk ikke i SF.

Kilde
Til Altinget
Fakta

Gennemsnitsalderen i SF's folketingsgruppe er 48,4 år:

 

Villy Søvndal, 4. april 1952

Holger K. Nielsen, 23. april 1950

Pernille Vigsø Bagge, 4. januar 1975

Anne Baastrup, 9. april 1952

Steen Gade, 9. april 1945

Kristen Touborg, 23. november 1943

Poul Henrik Hedeboe, 12. juli 1946

Anne-Grete Holmsgaard, 11. august 1948

Morten Homann, 27. januar 1974

Ole Sohn, 12. september 1954

Kamal Qureshi, 29. juli 1970

Lotte Thiim Bertelsen, 1976

 


Kilde: www.folketinget.dk

SF's udsigter til for første gang nogensinde at komme i regering rykkede i sidste uge et skridt nærmere med Socialdemokratiets udmelding om, at SF - næstefter Socialdemokratiet selv - er det bedste parti.

Men udsigterne er lange, bærer præg af en masse hvis'er - og derudover har SF ifølge flere kilder tæt på partiet to overordnede problemer: De unge er for uerfarne, og de erfarne har toppet for længe siden.

De unge er ikke driftsikre nok
"SF's udfordring er, at partiet ikke har magtet at lave en fornyelse af partiets persongalleri. Det falder nu svært tilbage på partiet, fordi det ikke har nogen unge talenter, der er driftsikre nok og har den politiske skoling, det kræver at besidde en ministerpost," siger SF's tidligere pressechef Peter Goll, der nu er administrerende direktør for kommunikationsvirksomheden Geelmuyden.Kiese.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00