SF står til at miste to ministre

GEOGRAFISK PROGNOSE: Hvis der var valg nu, ville to af SF's ministre ryge ud af Folketinget. S står til at miste yderligere mandater i Østjylland, Nordjylland, København og på Fyn. Se her, hvem der ville komme i Folketinget, hvis der var valg nu.
Vælgerne ville sende handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) og udenrigsminister Villy Søvndal (SF) ud af Folketinget, hvis der var valg nu.
Vælgerne ville sende handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) og udenrigsminister Villy Søvndal (SF) ud af Folketinget, hvis der var valg nu.
Jørgen Skadhede
Foto:
Fakta

Den geografiske prognose
Altinget.dk bringer de fleste måneder en geografisk prognose over, hvordan mandaterne vil falde i valgkredsene, hvis der var valg nu. Prognosen er lavet af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet på baggrund af et vægtet gennemsnit af månedens troværdige meningsmålinger og 58.000 Gallup-interviews fra 2012 og 2013. Altinget.dks redaktion vurderer herefter, hvilke kandidater der står til at ryge ud, og hvilke nye navne, der står til at komme ind.

De genopstiller ikke

Disse nuværende folketingsmedlemmer har allerede annonceret, at de ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

Birthe Rønn Hornbech (V)
Tina Nedergaard (V)
Ulla Tørnæs (V)
Karen Jespersen (V)
Gitte Lillelund Bech (V)
Birgitte Josefsen (V)

Per Clausen (EL)
Frank Aaen (EL)

Per Stig Møller (K)

Jeppe Kofod (S)
Sophie Hæstorp Andersen (S)
Torben Hansen (S)

Pernille Vigsø Bagge (SF)
Ole Sohn (SF)

Artiklen må citeres, når det sker inden for citatreglerne og med tydelig angivelse af Altinget.dk som kilde.

Vælgernes flugt fra SF betyder, at to af det kriseramte partis ministre ville ryge helt ud af Folketinget, hvis der var valg nu.

Både udenrigsminister Villys Søvndal (SF) og handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) vil ikke alene miste ministerposten, men også helt miste deres plads i Folketinget, sådan som partiets nuværende meningsmålinger ser ud.

Det viser Altinget.dks prognose, der er baseret på beregninger af valgforsker professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00