Analyse af 
Erik Holstein

Skatteslagsmål i terrorens skygge

ANALYSE: Mens regeringen risikerer at falde på strandede forhandlinger om topskat, kan værdipolitiske emner som terrortrusler, asylstrømme og EU-skepsis afgøre spillet mange år frem. Fifty-fifty chance for valg til efteråret.

Blomster på promenaden i Nice tre dage efter terrorangrebet 14. juli. 
Blomster på promenaden i Nice tre dage efter terrorangrebet 14. juli. Foto: Anne-Christine Poujoulat / Scanpix
Erik Holstein

I den nye virkelighed vejer det meget tungt, om politiske ledere kan tilbyde befolkningen sikkerhed.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Vi er i krig med islam som sådan, mener hver tredje dansker. Der er behov for et parti med en strammere udlændingepolitik end Dansk Folkeparti, mener hver fjerde. 16 procent svarer ja til, at de vil overveje at stemme på Danskernes Parti, der ledes af den tidligere nynazist Daniel Carlsen.

Så tilspidset er situationen her, hvor den danske politiske sæson skydes ind efter sommerferien. Selvom den slags meningsmålinger ofte skal tages med forbehold, er holdningen i dele af vælgerkorpset uden tvivl blevet voldsomt radikaliseret. Der er kommet meget større opbakning til synspunkter, der for kort tid siden blev betragtet som ekstreme og unormale.

Men situationen er heller ikke normal. Den islamistiske terror, der nåede et rædselsvækkende højdepunkt i denne sommer, er unik.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00