Snit af målinger: Dansk Folkeparti tager nyt dyk

RISBJERGSNITTET: November var ikke god for Dansk Folkeparti, der ikke har stået dårligere i meningsmålingerne siden februar. Socialdemokratiet genvinder tabt terræn, mens SF når nye højder, viser snittet af meningsmålinger.

November bød på lokalpolitiske hug til Dansk Folkeparti. Nu viser snittet af meningsmålinger, at der også er tilbagegang i den landspolitiske vælgeropbakning.
November bød på lokalpolitiske hug til Dansk Folkeparti. Nu viser snittet af meningsmålinger, at der også er tilbagegang i den landspolitiske vælgeropbakning.Foto: ritzau/Jens Dresling.
Morten Øyen

Noget tyder også på, at de frafaldne DF-vælgere bedre kan lide, når de arbejder sammen med Socialdemokratiet.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget

Oven på en lussing fra vælgerne ved kommunalvalget i november, oplever Dansk Folkeparti også et dyk i vælgernes opbakning på landsplan.

Fakta
Om Risbjerg-snittet

Professor i statskundskab og valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet laver hver måned et kvalitetsvægtet gennemsnit af meningsmålingerne for Altinget. 

Gennemsnittet er lavet på baggrund af en formel udregnet af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet og er et kvalitetsvejet gennemsnit af meningsmålinger fra Gallup/Berlingske, Voxmeter/Ritzau, YouGov/MetroExpress, Altinget/Nordstat, Greens/Børsen og Epinion/DR.

Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til et valg ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger. 

Det viser det kvalitetsvægtede gennemsnit af meningsmålinger, som professor Kasper Møller Hansen laver hver måned for Altinget.

Ifølge snittet vil 16,8 procent nu sætte kryds ved Dansk Folkeparti, et godt stykke fra de 21,1 procent, som gjorde partiet til landets næststørste ved folketingsvalget i 2011.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00