Snit af målinger: Socialdemokratiet på højeste niveau i fem år

RISBJERG-SNITTET: Den nye VLAK-regering står over for et vælgerstærkt Socialdemokratiet: Ikke siden maj 2011 har Socialdemokratiet haft større tilslutning, viser et kvalitetsvægtet gennemsnit af meningsmålinger. DF fortsætter tilbagegang.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Morten Øyen

Fra Løkkes synsvinkel kører Socialdemokratiet på frihjul og Venstre har harceleret over, at det største oppositionsparti ikke har fremlagt et finanslovsforslag. Men intet tyder på, det skader Socialdemokratiet, at man holder igen.

Erik Holstein
Poliitsk kommentator

De borgerlige partier kan ånde lettet op over, at der ikke blev valg nu, men det i stedet endte med en ny regering.

Fakta
Om Risbjerg-snittet

Professor i statskundskab og valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet laver hver måned et kvalitetsvægtet gennemsnit af meningsmålingerne for Altinget.


Gennemsnittet er lavet på baggrund af en formel udregnet af professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet og er et kvalitetsvejet gennemsnit af meningsmålinger fra Gallup/Berlingske, Voxmeter/Ritzau, YouGov/MetroExpress, Altinget/Nordstat, Greens/Børsen og Epinion/DR.

Erfaringsmæssigt er gennemsnittet mere stabilt end de enkelte målinger, samtidig med at det op til et valg ligger lige så tæt på det endelige resultat som de bedste meningsmålinger.

Denne artikel må kun citeres efter reglerne om god presseskik og med klar angivelse af Altinget som kilde. Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen professor Kasper Møller Hansen for Altinget.

For alle partierne i den nye borgerlige regering har svært ved at holde niveauet fra valget sidste år, Dansk Folkeparti forsætter med at gå tilbage, og Nye Borgerlige er endt på den forkerte side af spærregrænsen.

Og overfor står et bomstærkt Socialdemokratiet, der i novembermåneds snit af meningsmålinger alene er næsten lige så stor som VLAK-regeringens tre partier tilsammen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00