Social forskelsbehandling af EU-borgere

Europa-Parlamentet behandlede under sin samling i denne uge et forslag fra EU-Kommissionen omkring sociale sikrings-ordninger.
Peter von Kohl

Vandringerne fra de fattigere områder bliver jo slet ikke så store, som modstanderne af EU har truet os andre med.

Helle Thorning-Schmidt
Medlem af Europa-Parlamentet (S)
Strasbourg: Det har længe været klart, at der sker en uhensigtsmæssig og formentlig også utilsigtet forskelsbehandling af Unions-borgere, der af især familiære årsager flytter fra én medlemsstat til en anden. For eksempel har de kunnet miste retten til understøttelse i deres nye bopælsstat.

Også handicappede har været udsat for ikke at kunne modtage ydelser fra den oprindelige bopælsstat i den periode, hvor deres sag er til behandling i den nye bopælsstat.

Efterlønnen har ligeledes haft svært ved at følge med den berettigede, og arbejdsløse har ikke kunnet bevare deres støtte længere end tre måneder ved arbejdssøgning i en anden EU-stat.

Europa-Parlamentet behandlede under sin samling i denne uge et forslag fra EU-Kommissionen omkring sociale sikrings-ordninger. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender krævede en konsekvent holdning til det fastslåede begreb ’fri bevægelighed for unionens borgere inden for Unionen’.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00