Prognose: De bliver valgt for Socialdemokraterne

PROGNOSE: Hvad der lignede en stor tilbagegang er blevet vendt - Socialdemokraterne genvinder alle sine mandater fra 2011-valget og går ekstra frem. Se her Altingets prognose for, hvem fra Socialdemokraterne der står til at blive valgt med de nuværende målinger.

Gennem stort set hele valgperioden har Socialdemokraterne stået til vælgertæsk, men med et bemærkelsesværdigt comeback er det billede vendt på hovedet lige op til valget. Næsten alle S-folketingskandidater står nu til sikkert genvalg.
Gennem stort set hele valgperioden har Socialdemokraterne stået til vælgertæsk, men med et bemærkelsesværdigt comeback er det billede vendt på hovedet lige op til valget. Næsten alle S-folketingskandidater står nu til sikkert genvalg.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Morten Øyen

Gennem stort set hele valgperioden har Socialdemokraterne stået til vælgertæsk, men med et bemærkelsesværdigt comeback er det billede vendt på hovedet.

Med under en uge til valgdagen er der ikke meget tvivl om, at Socialdemokraterne har retning mod at blive Folketingets største. Og med de nuværende meningsmålinger står partiet endda til at forbedre valgresultatet fra 2011: fra 44 mandater til 46 ifølge valgforsker Søren Risbjerg Thomsens seneste prognose.



Prognosen viser, at Socialdemokraternes fremgang i forhold til resultatet i 2011 sker i Københavns Storkreds – hvor statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er opstillet – og i Nordsjællands Storkreds.



Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00