Stoleleg før lukketid i Sydjyllands Storkreds

S-KANDIDATER: Kim Mortensens (S) og Julie Rademachers (S) afgang som folketingskandidater kan vende op og ned på S-mandaterne i Sydjyllands Storkreds.
Benny Engelbrecht (S) (bill.) ventes at overtage førstepladsen blandt Socialdemokraterne i Sydjylland, efter at Kim Mortensen (S) har meddelt, at han ikke genopstiller.
Benny Engelbrecht (S) (bill.) ventes at overtage førstepladsen blandt Socialdemokraterne i Sydjylland, efter at Kim Mortensen (S) har meddelt, at han ikke genopstiller.
Niels Th. Dahl
Fakta

S-mandater med chance for valg i Sydjylland:

Benny Engelbrecht
Karen Klint
Kandidaten i Esbjerg-kredsen (sandsynligvis Bjarne Corydon)

Kandidaten i Kolding Syd-kredsen
Anne Sina
Troels Ravn, Kim Qvist, Jacob Bjerregaard
eller Christina Dam Kristensen

Sommeren bød på en af de formentlig sidste store overraskelser i feltet af folketingskandidater inden efterårets valg.

To af Socialdemokratiets stemmeslugere fra Sydjyllands Storkreds - Kim Mortensen og Julie Rademacher - meddelte nemlig begge, at de ikke genopstiller ved det kommende valg.

Mens jagten er gået ind på deres afløsere i Esbjerg- og Kolding Syd-kredsene, begynder der at tegne sig et billede af, hvilken betydning skiftet kan få for de tilbageværende kandidater. De skal ifølge den seneste prognose til Altinget.dk fra valgforsker Søren Risbjerg Thomsen kæmpe om i alt seks S-mandater i Sydjylland.

Kun to MF'er genopstiller
De eneste to tilbageværende folketingsmedlemmer, der genopstiller, er nu Benny Engelbrecht og Karen Klint. De ventes begge genvalgt - Benny Engelbrecht vil med sit flittige arbejde lokalt og sin gode Sønderborg-kreds i ryggen sandsynligvis tage førstepladsen i Sydjylland ved valget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00