Stramninger betyder ny underklasse

Regeringen vil udbetale lavere kontanthjælp til flygtninge for at give flygtninge incitament til at få arbejde. Det gør integrationen endnu sværere, og det vil slet ikke få flygtningene i job, siger lektor.

Få flygtninge vil komme i arbejde, men de allerfleste må blive på den lave ydelse i år. Det vil betyde, at de ikke vil have økonomiske og menneskelige ressourcer til at blive integreret i det danske samfund. Derimod bliver de en ny underklasse. Dette vurderer Morten Ejrnæs, som har forsket i flygtninges levevilkår og er lektor på Ålborg Universitet i teori om sociale problemer.

- Vi får en ny gruppe mennesker, som vil skille sig kraftigt ud fra den almindelige befolkning, fordi de bl.a. ikke har penge til at tage på besøg, deltage i sportslivet eller noget, som kræver penge til udstyr eller transport, siger Morten Ejrnæs.

Børnene er mest udsat, siger han. En flygtningefamilie med mor, far og to børn vil få 2.370 kroner mindre til rådighed om måneden efter skat og udgifter til bolig og børnepasning. Og dermed 2.370 færre kroner end en tilsvarende dansk familie.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00