Thorning øger sit forspring til Løkke

MÅLING: Statsminister Helle Thorning-Schmidts popularitet stiger i ny måling. Dermed øger hun forspringet til Venstres Lars Løkke Rasmussen.

Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Anders Jerking

Efter terrorangrebet i København er statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) popularitet steget lidt. Det viser en ny måling, som Norstat har lavet for Altinget.

I målingen svarer 33 procent af de adspurgte, at de foretrækker Socialdemokraternes leder som statsminister. Det er tre procentpoint mere end i en tilsvarende måling i januar.

26 procent foretrækker Venstres leder Lars Løkke Rasmussen. I januar fik han opbakning fra 27 procent. Dermed er forskellen mellem de to statministerkandidater vokset fra 3 til 7 procentpoint i Thornings favør.

Vestagers exit styrker Thorning
"Thorning har været på vej frem de seneste måneder, men det var også stærkt påkrævet efter hendes helt katastrofale ratings sidste forår," siger Altingets politiske kommentator Erik Holstein.

Fakta
Fakta om målingen:
Sådan har vi spurgt:

Hvis der var valg i morgen, hvem ville du så foretrække som statsminister?

1.004 repræsentativt udvalgte personer over 18 år har deltaget i undersøgelsen, som er indsamlet i perioden 20.-25. februar 2015.

Han peger på, at Thorning i begyndelsen af regeringsperioden stod i skyggen af Radikales Margrethe Vestager. Det har ændret sig efter Vestagers exit.

”Thorning er blevet herre i eget hus. Som en statsminister skal være. Det kan vælgerne godt lide," siger han og fortsætter:

Det sidste nøk opad skyldes utvivlsomt Thornings stærke optræden efter terrorangrebet.

Erik Holstein
Kommentator, Altinget

"Det sidste nøk opad skyldes utvivlsomt Thornings stærke optræden efter terrorangrebet. Egentlig havde jeg forventet, at hendes personlige popularitet ville stige kraftigere, men det kan nås endnu. Erfaringsmæssigt går der ofte noget tid, før meget dramatiske hændelser sætter sig i meningsmålingerne.”

I målingen svarer 16 procent, at de ikke ved, hvem de foretrækker som statsminister, mens 26 procent svarer, at de ønsker en anden kandidat end Thorning og Løkke.

I den undergruppe, som foretrækker en anden kandidat, foretrækker 33 procent af de adspurgte DF's Kristian Thulesen Dahl som statsminister.
 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00