Trøjborg ked af forbud mod dobbeltmandater

NYHED: Tidligere borgerlige politikere med dobbeltmandater advarer mod to taburetter, selvom de gerne må ifølge deres parti. Socialdemokraten Jan Trøjborg beklager, at hans parti har forbudt folketingsmedlemmer at sidde i Folketinget og byråd samtidig.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Min personlige holdning er, at vi sagtens kunne have nogle folketingsmedlemmer, som sidder to steder. Jeg har tidligere set gode eksempler på folketingspolitikere, som sad både i byrådet og i Folketinget. Min forgænger Henning Jensen sad begge steder, og det fungerede perfekt.

Jan Trøjborg (S)
Folketingsmedlem, tidligere minister og kandidat ved kommunalvalget
Nok har partierne klare regler og holdninger til dobbeltmandater, hvor Dansk Folkeparti, Venstre, De Konservative og De Radikale siger ja, mens de resterende partier i Folketinget er imod.

Men hos de enkelte politikere er svarene mindre entydige hos både fortalere og modstandere af dobbeltmandater.

Jan Trøjborg (S), der er medlem af Folketinget, stiller op som borgmester i Horsens. Han accepterer partiets forbud mod dobbeltmandater, men synes det er for rigidt.

"Min personlige holdning er, at vi sagtens kunne have nogle folketingsmedlemmer som sidder to steder. Jeg har tidligere set gode eksempler på folketingspolitikere, som sad både i byrådet og i folketinget. Min forgænger Henning Jensen sad begge steder, og det fungerede perfekt", siger Jan Trøjborg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00