Tvivlerne foretrækker rød blok

VÆLGERANALYSE: Blandt tvivlerne er der en skjult vælgerreserve for regeringen og dets støttepartier. De er med til at gøre afstanden mellem blokkene mindre, men det er stadig ikke nok til at sikre regeringen genvalg.

Et klart flertal blandt tvivlerne stemte på rød blok ved valget i 2011.
Et klart flertal blandt tvivlerne stemte på rød blok ved valget i 2011.Foto: Hasse Ferrold
Morten Øyen

Rød blok kan bestemt se positivt på, at de har en ekstra vælgerreserve blandt tvivlerne. Sådan som det ser ud nu, skal der dog mere til, hvis regeringen skal sikre genvalg.

Søren Risbjerg Thomsen
Valgforsker

Det er en kliché, at det er tvivlerne, der afgør valget. Og det er heller ikke helt rigtigt. For selvom tvivlerne er med til at gøre afstanden mellem rød og blå blok mindre, så er de ikke nok, hvis Thorning-regeringen skal genvælges.

Fakta
Om analysen 

Vælgeranalysen af tvivlerne er lavet for Altinget af valgforsker professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet på baggrund af cirka 12.000 Gallup-interviews per kvartal. 
Under artiklen kan du se tabeller med udviklingen fra 2013 til 2015 samt udviklingen op til valget i 2011. Tabellerne viser, hvordan meningsmålingerne så ud på det pågældende tidspunkt. Samt hvordan tvivlergruppen så ud på det pågældende tidspunkt fordelt på, hvilke partier tvivlerne stemte på ved folketingsvalget i 2011.

Der viser en ny vælgeranalyse, som valgforsker Søren Risbjerg Thomsen har lavet for Altinget. Analysen viser, at et stort flertal af de nuværende tvivlere stemte på rød blok ved valget i 2011.

Det er ikke overraskende, fortæller Søren Risbjerg Thomsen. Siden valget er partierne i rød blok nemlig samlet gået tilbage.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00