Udlændingepolitik topper vælgernes dagsorden

POLITIKOMRÅDER: Mere end hver tredje vælger har udlændingepolitik blandt de tre mest afgørende emner, når de skal stemme til næste folketingsvalg. Sundhed kommer lige efter, mens udenrigspolitik er helt i bund.

Siden 2001 har udlændingepolitik spillet en afgørende rolle i fire ud af fem folketingsvalg. Eneste undtagelse var valget i 2011, hvor den økonomiske krise var på sit højeste.&nbsp; <br>
Siden 2001 har udlændingepolitik spillet en afgørende rolle i fire ud af fem folketingsvalg. Eneste undtagelse var valget i 2011, hvor den økonomiske krise var på sit højeste. 
Foto: Claus Fisker/Scanpix
Erik Holstein

Det har afgjort valg efter valg, og det er stadig i top.

35 procent af danskerne peger på udlændingepolitik som et af de tre højest prioriterede emner, når de skal stemme ved et folketingsvalg. Men der er stor forskel på, hvor højt de forskellige partiers vælgere prioriterer dette område.

Resultatet fremgår af en ny Norstat-måling for Altinget, hvor svarpersonerne ud fra en liste med 16 politikområder skal identificere de tre emner, der har størst betydning for deres stemmeafgivning ved et folketingsvalg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00