Uenighed om korte læreruddannelser

Undervisningsministeriets nye bud på en to-årig læreruddannelse, får Kommunernes Landsforening til at advare ministeriet mod kortsigtede panikløsninger.

Den nye uddannelse er orienteret mod mennesker uden boglig baggrund, men med en relevant erfaring. Deres erfaringer godskrives, så de kan slippe med to år på seminariet imod normalt fire.

Ideen med lynuddannelsen er at skaffe nye lærere i en tid, hvor disse er en mangelvare. Kommunernes Landsforening (KL) har beregnet, at der fra næste sommer vil mangle 1.500 lærere om året, mens der om fem-seks år vil mangle omkring 3.500 hvert år. Det sker blandt andet på grund af en stor pukkel af nogenlunde jævnaldrende lærere, der i løbet af få år skal på pension.

KL har derfor selv efterlyst af en lynuddannelse af lærere og har været med til at udvikle ideen om merituddannelser, hvor mennesker med pædagogisk uddannelse kan tage et til halvandet års faglig overbygning, mens mennesker med faglig baggrund som for eksempel universitetskandidater kan tage et års pædagogisk overbygning.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00