Ugens målinger: Liberal Alliance styrtdykker

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om LA-nedtur, Socialdemokratiets fortsatte fremgang samt danskernes forhold til ghettoer og indvandring.

"UNDSKYLD! Det er 100 % og ene og alene mit ansvar. Jeg tager tævene, og de er fortjente. Kritikken er 100 % i orden," skrev Anders Samuelsen på sin Facebook oven på de kuldsejlede skatteforhandlinger. I seneste Voxmeter-måling står partiet næsten til en halvering af det nuværende mandattal.
"UNDSKYLD! Det er 100 % og ene og alene mit ansvar. Jeg tager tævene, og de er fortjente. Kritikken er 100 % i orden," skrev Anders Samuelsen på sin Facebook oven på de kuldsejlede skatteforhandlinger. I seneste Voxmeter-måling står partiet næsten til en halvering af det nuværende mandattal.Foto: /ritzau/Wiktor Dabkowski
Simon Friis Date

Lussing til LA
Ugens mest berømte undskyldning stod den danske udenrigsminister og partileder for Liberal Alliance for. Tager man et kig på den seneste måling, som Voxmeter har foretaget for MetroXpress, er en uforbeholden undskyldning måske ikke skudt helt ved siden af.

Ifølge målingen står LA nemlig til at få syv mandater, hvis der var valg til Folketinget i morgen. Dette svarer næsten til en halvering af de 13 mandater, som partiet kom ind med ved seneste folketingsvalg.  

Der er imidlertid fremgang at spore hos Liberal Alliances regeringspartnere og støttepartiet Dansk Folkeparti. Sidstnævnte står i samme måling til 30 mandater, hvilket er mindre end valgresultatet fra 2015, men en fremgang på fire mandater siden seneste Voxmeter-måling fra midten af december.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00