Ugens målinger: Dalende tillid til sundhedsvæsnet

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om politikere, der udsættes for hærværk, danskernes forhold til EU og tillid til sundhedsvæsnet.

Er der langt fra rådhuset til Bruxelles? Måske ikke. 8 ud af 10 danskere føler i hvert fald, at deres stemme tæller i EU, ifølge en ny Eurobarometer-undersøgelse. 
Er der langt fra rådhuset til Bruxelles? Måske ikke. 8 ud af 10 danskere føler i hvert fald, at deres stemme tæller i EU, ifølge en ny Eurobarometer-undersøgelse. Foto: /ritzau/Kim Agersten
Simon Friis Date

Christiansborgpolitikere udsat for hærværk
I sidste måned kunne Altinget afsløre, at fire ud af ti kommunalpolitikere har oplevet chikane, trusler eller hærværk. Altinget har nu gennemført en rundspørge blandt de danske folketingspolitikere, endnu en gang med nedslående resultater. Af de 43 politikere, som har besvaret spørgeskemaet, har hele 26 politikere angivet, at de har oplevet trusler og chikane. Læs Altingets undersøgelse, og få politikernes reaktioner ved at følge linket her.

Flere danskere føler sig hørt i EU
I en tid, hvor den europapolitiske debat præges af Brexit og EU-skepticisme, hører den nyligt offentliggjorte Eurobarometer-undersøgelse sandsynligvis til blandt de mere opsigtsvækkende. I denne undersøgelse har 80 procent af de adspurgte danskere nemlig angivet, at deres stemme tæller i EU. Sammenlignet med EU-gennemsnittet er denne andel tårnhøj. Danskerne er nærmest europamestre i demokratisk opbakning til EU, ifølge den forskningspolitiske chef i Tænketanken Europa. Læs om målingen, og få flere reaktioner på den ved at følge linket ind på Altingets forside her.

Dalende tillid til sundhedsvæsnet
Danskernes tillid til sundhedsvæsnet er høj, men dalende. Det viser en ny måling foretaget af Norstat for Altinget. Fire ud af fem danskere har høj eller nogen grad af tillid til sundhedsmyndighederne, men hele 27 procent af danskerne har svaret, at tilliden falder. Ifølge eksperter skal denne tendens tages alvorligt. Alternative sandheder, pseudo-videnskab og misforstået autoritetskritik stiller nye krav til sundhedsmyndighederne. Du kan læse hele artiklen her.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00