Ugens målinger: Rød blok trækker fra og politisk pressede forskere

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge om rød bloks fortsatte fremgang, politisk forskning, røde kvinder, blå mænd og danskernes medietillid.

Stemningen i rød lejr må forventes at ligge i den lune ende. Rød blok og særligt Socialdemokratiet er inde i en stime med positive målinger. Ifølge en ny vælgeranalyse kan SF's Pia Olsen Dyhr dog godt forbedre sig væsentligt, når det kommer til én meget stor vælgergruppe, nemlig mændene.
Stemningen i rød lejr må forventes at ligge i den lune ende. Rød blok og særligt Socialdemokratiet er inde i en stime med positive målinger. Ifølge en ny vælgeranalyse kan SF's Pia Olsen Dyhr dog godt forbedre sig væsentligt, når det kommer til én meget stor vælgergruppe, nemlig mændene.Foto: /ritzau/Henning Bagger
Simon Friis Date

Rød blok trækker fra
Bedømt på meningsmålingerne er det længe kun gået én vej for Socialdemokratiet, og det er fremad. I en ny måling foretaget af Norstat for Altinget ser denne tendens ud til at fortsætte.

I målingen har 30,9 procent af de adspurgte angivet, at de vil sætte kryds ved Socialdemokratiet, såfremt der var valg i morgen, hvilket er højeste Norstat-måling siden folketingsvalget i 2015. 30,9 procent kan omsættes til 55 mandater, og dermed står Socialdemokratiet lige nu til ni ekstra sæder i folketingssalen.

Inkluderer man Enhedslisten (8,8 procent), Radikale Venstre (4,6 procent), Alternativet (3,6 procent) og SF (5 procent), vil rød blok ifølge målingen få 52,9 procent af stemmerne ved et hypotetisk folketingsvalg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00