Ugens målinger: Thulesen Dahl, politikernes troværdighed og kommende S-samarbejde

MÅLINGER: Altinget bringer de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge blandt andet om Kristian Thulesen Dahl, som ifølge vælgerne er den partileder med størst indflydelse i dansk politik, samt om ny troværdighedsundersøgelse og vælgernes holdning til kommende S-samarbejde.

Foto: /ritzau/René Schütze
Martin Lyngbæk Olsen

Her får du et overblik over de seneste målinger, der har været bragt.

Danskerne: Thulesen Dahl er den mest magtfulde i dansk politik
48 procent peger på Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, når de bliver spurgt, hvilken partileder som har størst indflydelse i dansk politik. 26 procent peger på Venstres Lars Løkke Rasmussen, mens 4 procent peger på henholdsvis Liberal Alliances Anders Samuelsen og Socialdemokratiets Mette Frederiksen. Det viser en ny måling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken.

Politikere dumper i troværdighedsundersøgelse
Politikere, bilforhandlere og journalister har elendig troværdighed, peger danskerne ifølge Jyllands-Posten på i en ny troværdighedsundersøgelse, som er foretaget af Epinion for Radius Kommunikation. Her har man undersøgt 25 faggrupper, som er rangeret på en skala fra 1 til 5, hvor 5 er meget høj troværdighed, og 1 er meget lav troværdighed. Folketingspolitikere rangerer her med 2,07 point, mens jordemødre modsat topper med 4,13 point.

Fire ud af ti lokalpolitikere oplever chikane eller trusler
I en rundspørge foretaget af Altinget: research blandt landets kommunalpolitikere svarer 39,32 procent af de deltagende kommunalpolitikere, at de har oplevet trusler eller chikane. 60,68 procent svarer derimod nej til at have oplevet chikane eller trusler.

Ringe opbakning til ny SR-regering
I en ny måling foretaget af Norstat for Altinget er vælgerne adspurgt, hvilken regeringskonstellation de foretrækker, hvis Mette Frederiksen (S) vinder statsministerposten efter næste valg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00