Ugens meningsmålinger: boligskat, rødt og blåt flertal

MÅLINGER: Altinget samler hver uge de meningsmålinger, der er bragt i den forgangne uge. I denne uge om boligejere, der ignorer usikkerhed omkring boligskat, og meningsmålinger, der peger på rødt og blåt flertal. 

Foto: Kasper Palsnov/Scanpix
Martin Lyngbæk Olsen
Fakta

Boligejere ignorer usikkerhed om boligskat
74 procent af de adspurgte vælgere afviser, at usikkerheden om fremtidens boligbeskatning påvirker deres beslutninger og adfærd om deres boligsituation. 15 procent angiver, at usikkerheden påvirker dem, mens 11 procent svarer 'ved ikke'. Det viser en rundspørge foretaget af TNS Gallup for Berlingske

Kamp mellem rød og blå blok
I den seneste meningsmåling fra Voxmeter står rød blok til flertal på 51,9 procent, mens blå blok står til 47,9 procent. Socialdemokratiet står til at blive største parti med 27,3 procent, mens Venstre får 18,5 procent og Dansk Folkeparti får 17,1 procent. Enhedslisten er det parti med størst fremgang i forhold til resultatet fra folketingsvalget, da de går frem med 1,3 procentpoint. Nye Borgerlige står til 0,9 procent og kommer altså ikke ind.  

I den nyeste meningsmåling fra YouGov står blå blok til flertal. Blå blok står til 50,8 procent af stemmerne, mens rød blok får 49,2 procent. Socialdemokratiet står her til 25 procent af stemmerne, mens Venstre får 20,21 procent. Dansk Folkeparti får her 14,9 procent. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00