Ugens meningsmålinger: DR's brug af licensmidler, rødt flertal

MÅLINGER: Altinget samler hver uge de meningsmålinger, som har været bragt i den forgangne uge. I denne uge danskernes tillid til DR's forvaltning af licenskroner i forhold til public service og rødt flertal i nye meningsmålinger.

Foto: Erik Refner/Scanpix
Martin Lyngbæk Olsen

Danskerne er kritiske over for DR's forvaltning af licenspenge i forhold til public service
I en ny måling af YouGov for BTMX svarer 28 procent, at de ‘slet ikke’ har tillid til, at DR forvalter licenspengene hensigtsmæssigt i forhold til at lave public service. Yderligere 28 procent svarer, at de ‘i mindre grad’ har tillid til DR’s forvaltning, mens 6 procent modsat mener, at de ‘i meget høj grad’ har tillid.

Socialdemokratiet største parti og rødt flertal
Den nyeste måling af Norstat for Altinget peger på et flertal til rød blok på 51,6 procent, mens blå blok kan mønstre opbakning fra 47,5 procent af vælgerne. Socialdemokratiet står til 25,9 procent, mens Dansk Folkeparti får 18 procent og derved bliver næststørste parti. Venstre får 15,1 procent. Konservative går frem for anden Norstat-måling i træk og står til 5,1 procent. 

I den seneste Voxmeter-måling foretaget for Ritzau står rød blok til 51,8 procent, mens blå blok får 48,2 procent. Socialdemokratiet står til 27,5 procent af stemmerne. Dansk Folkeparti står til at blive det næststørste parti, da de får 18,7 procent, mens Venstre får 17,8 procent.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00