Ugens meningsmålinger: Kommunalvalg, Inger Støjberg og fædreorlov

MÅLINGER: Altinget bringer hver uge de målinger, der har været bragt den forgangne uge. I denne uge om, hvilke emner der er vigtigst for vælgerne op til kommunalvalget, vælgernes holdning til Inger Støjberg samt om danskerne, der siger ja til fædreorlov – men ikke fra EU.

En ny måling af Norstat for Altinget viser, at vælgerne mener, at ældreplejen er det vigtigste emne til efterårets kommunalvalg.
En ny måling af Norstat for Altinget viser, at vælgerne mener, at ældreplejen er det vigtigste emne til efterårets kommunalvalg.Foto: Asger Ladefoged/Scanpix
Martin Lyngbæk Olsen

Vælgerne: Ældrepleje vigtigste emne til kommunalvalget
En ny måling foretaget af Norstat for Altinget viser, at ældreplejen ifølge de adspurgte vælgere er det vigtigste emne til efterårets kommunalvalg. Folkeskolen er næstvigtigst, og derefter følger miljø- og klimatilpasning.

I modsatte ende af spektret er kommunale jobcentre, renovation og kloakering samt grundskyld.

Flertal af vælgerne afviser kommissionsundersøgelse af Støjberg
55 procent af de adspurgte svarer, at de ikke synes, at der skal nedsættes en kommission, som skal undersøge Inger Støjbergs (V) rolle i adskillensen af ægtepar på asylcentrene. 31 procent ønsker modsat en kommission nedsat, mens 14 procent svarer ‘ved ikke’. Det viser en ny måling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV 2.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00