Ugens meningsmålinger: Mere konkurrence til DSB, nej til højere pensionsalder

MÅLINGER: Altinget samler hver uge de meningsmålinger, der er bragt i den forgangne uge. Denne gang om vælgerne, der ønsker mere konkurrence til DSB, nej til højere pensionsalder og rødt flertal i seneste måling.

DSB skal udfordres af andre togselskaber, mener danskerne ifølge Norstat-måling for Altinget.
DSB skal udfordres af andre togselskaber, mener danskerne ifølge Norstat-måling for Altinget.Foto: Claus Fisker/Scanpix
Martin Lyngbæk Olsen

Vælgerne ønsker mere konkurrence til DSB
56 procent af de adspurgte vælgere svarer, at det er en god idé at sende flere togstrækninger i udbud. 25 procent svarer, at det er en dårlig idé, mens 19 procent svarer 'ved ikke'. Det viser en ny måling af Norstat for Altinget.

Regeringens vælgere siger nej til højere pensionsalder
66 procent af de adspurgte synes, at det er en dårlig idé at hæve pensionsalderen, selv hvis pengene bliver øremærket til øget velfærd. 22 procent synes, at det er en god idé, mens 12 procent svarer 'ved ikke'. Det viser en ny måling af Norstat for Altinget.

Målingen viser også, 77 procent synes, at det er en dårlig idé at hæve pensionsalderen, selv hvis pengene bliver øremærket skattelettelser. 12 procent synes, at det er en god idé, mens 11 procent svarer 'ved ikke'. 

Ingen gevinst til Løkkes popularitet efter regeringsdannelse
35 procent foretrækker Mette Frederiksen (S) som statsminister, hvis der var valg i morgen. 20 procent foretrækker Lars Løkke Rasmussen (V), mens 19 procent foretrækker en tredje kandidat. Det viser en ny måling af Norstat for Altinget

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00