Ugens meningsmålinger: Mette Frederiksen, Donald Trump og sundhed

MÅLINGER: Altinget samler hver uge de meningsmålinger, som har været bragt i den forgangne uge. I denne uge blandt andet om DF-vælgerne, der foretrækker Mette Frederiksen som samarbejdspartner, og danskerne, der er utrygge ved USA's præsident Donald Trump. 

DF-vælgerne foretrækker samarbejde med Mette Frederiksen og Socialdemokratiet over Lars Løkke Rasmussen og Venstre.
DF-vælgerne foretrækker samarbejde med Mette Frederiksen og Socialdemokratiet over Lars Løkke Rasmussen og Venstre.Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix
Martin Lyngbæk Olsen

DF's vælgere foretrækker Mette Frederiksen og Socialdemokratiet
I en måling af Megafon for TV 2 svarer 48 procent af de adspurgte DF-vælgere, at de foretrækker en S-DF-regering, mens 36 procent foretrækker en V-DF-regering. 

I en Gallup-måling for BT svarer 28,8 procent af DF's vælgere, at de mener, Mette Frederiksen (S) er mest egnet som Danmarks statsminister efter næste folketingsvalg. 17,4 procent af DF's vælgere mener, at Lars Løkke Rasmussen (V) er den bedst egnede. 40,7 procent mener, at de to kandidater er lige gode/dårlige. 13,2 procent svarer 'ved ikke'. 

Trump gør folk mere utrygge end terror
59 procent svarer, at USA's forhold til resten af verden efter Donald Trumps valg til præsident gør dem mest utryg. 35 procent svarer terror, mens 33 procent svarer Ruslands forhold til resten af verden. Det viser en måling af Megafon for TV 2

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00