Ugens meningsmålinger: Ringe tillid til Skat, fin opbakning til LA

MÅLINGER: Altinget: christiansborg samler de meningsmålinger, som er bragt i ugens løb. I denne uge om tilliden til Skat, opbakningen til DR og spørgsmålet om EU's vigtigste opgaver. 

Anders Samuelsen kunne i ugens løb glæde sig over en rekord-måling til LA.
Anders Samuelsen kunne i ugens løb glæde sig over en rekord-måling til LA.Foto: Jens Astrup / Scanpix
Martin Lyngbæk Olsen

Som en ny service bringer Altinget: christiansborg hver uge en oversigt over de meningsmålinger, som er blevet bragt i ugens løb.  

26/08-2016: 

Skidt måling for K

Historisk lav opbakning til Konservative i ny meningsmåling. Kun 2,7 procent af vælgerne vil stemme på K, viser ny meningsmåling af Megafon for TV 2 og Politiken.

Nej til privatisering af drikkevand
Hver anden dansker er imod privatisering af forsyningssektoren. Kun én ud af fem er positivt stemt over for privatiseringen, viser ny måling af Norstat for Altinget.

Flygtninge er vigtigste EU-opgave
65 procent af vælgerne mener, at EU skal prioritere flygtninge og migranter højst lige nu, viser ny måling foretaget af Norstat for Altinget.

25/08-2016:

Ringe tillid til Skat
Danskerne har ikke tillid til Skat. 52 procent af de adspurgte har stor eller meget stor mistillid til Skat, viser ny meningsmåling af Gallup for Berlingske

24/08-2016:

Rekordmåling til LA
Rekord-måling til Liberal Alliance. Partiet går frem med fire mandater sammenlignet med folketingsvalget. Samlet flertal til blå blok på 91 mandater mod rød bloks 84 mandater, viser ny Wilke-måling i Jyllands-Posten.

Må man overvåge sine børn? 
32 procent af alle forældre mener, at det er i orden at overvåge deres børn via GPS i børnenes telefoner, viser ny undersøgelse af Epinion for DR.

22/08-2016:

Berøring i nattelivet
37 procent af danskere mellem 18 og 35 år har oplevet ufrivillig berøring af deres kroppe i nattelivet, viser ny TNS Gallup-måling for Berlingske.

20/08-2016:

Seksualitet skjules på jobbet
Mange homoseksuelle, der oplever diskrimination på arbejdspladsen, går ikke til deres fagforening eller tillidsrepræsentant på arbejdspladsen, viser undersøgelse udført af Epinion for LO, FTF og Akademikerne, skriver Ugebrevet A4. 

19/08-2016:

Nej til højere pensionsalder
Seks ud af ti vælgere mener ikke, at det er rimeligt at hæve pensionsalderen tidligere end aftalt, viser ny rundspørge foretaget af Voxmeter for Ritzau.

Skal DR slankes?
DR under pres. Mere end hver tredje dansker ønsker at skære i DR’s budgetter, viser ny undersøgelser af YouGov for Søndagsavisen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00