Analyse af 
Niels Th. Dahl

V i fare for kommunallussing i november

ANALYSE: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal forberede sig på sit andet valgnederlag på under et år ved kommunalvalget i november.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen er ved at forberede sig på sit andet valgnederlag på kun et halvt år. Venstre er i fare for en gedigen lussing ved kommunalvalget, bl.a. fordi partiet mangler de store lokale stemmeslugere på stemmesedlerne.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen er ved at forberede sig på sit andet valgnederlag på kun et halvt år. Venstre er i fare for en gedigen lussing ved kommunalvalget, bl.a. fordi partiet mangler de store lokale stemmeslugere på stemmesedlerne.Foto: Altinget/Rasmus Nielsen
Niels Th. Dahl

Det var en træt, svedende og ikke videre veloplagt statsminister, der på Christiansborg på aftenen for Europa-Parlamentsvalget i juni i år desperat forsøgte at udlægge Venstres tilbagegang ved det europæiske valg som en sejr for sit parti.

Manøvren lykkedes dog ikke rigtigt. Og efterhånden som Lars Løkke Rasmussens andet valg - nemlig kommunalvalget den 17. november - nærmer sig, tyder mere og mere på, at han godt kan forberede sig på endnu engang at skulle lægge jakken og forklare, hvorfor resultatet ikke blev lige så godt, som han havde håbet.

Det store regeringsparti står nemlig med både et dårligt udgangspunkt og uheldige konjunkturer forud for kommunalvalget, mens Socialdemokraterne til gengæld har rigtig gode chancer for at få opfyldt sine målsætninger ved valget. Det er der flere forskellige forklaringer på.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00