Venstre vil bide sig fast i midten

ANALYSE: Løkke markerer sig på den politiske midte med jobreform og skattelettelser. En borgerlig toning af velfærdsbegrebet skal sikre Venstres greb om arbejdervælgerne.
Venstres formand Lars Løkke Rasmussen hev en kanin op af hatten, da han bød Dansk Metals formand Claus Jensen velkommen på talerstolen til Venstres landsmøde. En understregning af partiets mål om at beholde sit greb om midtervælgerne.
Venstres formand Lars Løkke Rasmussen hev en kanin op af hatten, da han bød Dansk Metals formand Claus Jensen velkommen på talerstolen til Venstres landsmøde. En understregning af partiets mål om at beholde sit greb om midtervælgerne.Foto: Nikolai Linares/Scanpix
Mads BangKim Rosenkilde

Når vi taler om velfærd, er det ofte den kollektive velfærd. Det vi bruger hinandens skattekroner på. Men velfærd handler også om det nære. At man selv kan forsørge sin familie. At man har råd til bil og bolig. At man kan betale sine regninger.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Formand
Fakta

Løkke i Altinget.dks magasin  
Det digitale månedmagasin Altinget | Politik er netop udkommet. I denne måned blandt andet med et stort interview med Lars Løkke Rasmussen.

Her fortæller Løkke bl.a., at ingen områder er fredet for hans krav kom nulvækst. Heller ikke ældreplejen eller sygehusene.

Månedmagasinet Altinget | Politik kan læses både på iPad, mac og pc. 

Magasinet koster 32 kroner pr. nummer (eller 249 kr. for et årsabonnement).

Køb magasinet her


Det største landsmøde i Venstre i årevis blev brugt til at sætte fokus på en gammel traver: Det skal kunne betale sig at arbejde. Men partiet afsøger også nye veje og udlægger skattelettelser i bunden, som en styrkelse af den nære velfærd.

Venstre og Lars Løkke Rasmussen har i den seneste tid haft travlt med at forklare og forsvare nulvækst i det offentlige og nedtone konsekvenserne for antallet af offentligt ansatte.

Men på landsmødet brugte partiformanden hovedparten af sin tid og tale på at sætte et nyt politisk skib i søen: Jobreform 2015, som skal indføre et nyt kontanthjælpsloft og sænke skatten på arbejde for de lavest lønnede.

Der er ifølge Venstre-topfolk ikke tale om et større skifte i partiets linje. Jobreformen sigter både mod at forbedre Danmarks konkurrencevne og kan være med til at fastholde Venstres position på den politiske midte.

Mens Socialdemokraterne taler om at "skubbe Venstre til højre", så holder Venstrefolkene fast i at partiet ikke sådan lader sig rykke.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00