Venstres PØ-chef der vil være anonym

Han er chef for Venstres PØ-sekretariat - men ikke et karrieremenneske. Søren Mejrup Jensen bor i kollektiv og vil helst være anonym.
Søren Mejrup har sat sig i den vigtige stol som chef for Venstres PØ-sekretariat.
Søren Mejrup har sat sig i den vigtige stol som chef for Venstres PØ-sekretariat.Foto: Altinget
Natali Braagaard

Det er en fin hitliste, mine tidligere chefer har, og det ligger selvfølgelig et vist pres på mig. Det kan måske lyde underligt, men jeg er ikke det store karrieremenneske. Jeg har ikke en bestemt plan, jeg skal gå efter. Det vigtigste for mig er, at jeg er glad for mit nuværende job.

Søren Mejrup
PØ-chef
Fakta
Søren Mejrups blå bog: 1995 Kandidat i Statskundskab 1995-1999 Fuldmægtig i Boligministeriet 1999-2005 Konsulent i Venstres PØ-sekretariat 2005-2006 Souschef i Venstres PØ-sekretariat 1. maj 2006 Chef for Venstres PØ-sekretariat Tidligere PØ-chefers nuværende stillinger: Søren Toft PØ-chef i perioden 2001- 2006. Han blev efterfølgende ansat som chef for Rektorsekretariatet ved Københavns Universitet. Fratrådte denne stilling 1. oktober 2006. Charlotte Jepsen PØ-chef i perioden 2000-2001. Hun blev efterfølgende informationschef i Beskæftigelsesministeriet. Ane Arnth Jensen PØ-chef i perioden 1994-1999. Hun blev efterfølgende adm. direktør for Foreningen Registrerede Revisorer (FRR). 1. december 2006 tiltræder hun stillingen som direktør for Realkreditrådet. Henrik Bach Mortensen PØ-chef i perioden 1987-1994. Han blev efterfølgende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening.

Kilde: Altinget research
32 dage med telefonsamtaler og mails. Så lang tid tog det at få chefen for Venstres politisk-økonomiske sekretariat (PØ) siden 1. maj, Søren Mejrup Jensen, overtalt til at medvirke i dette interview.

En del af forklaringen på det er, at Venstres PØ-sekretariat, der i bund og grund er en slags "ministersekretariat" for hele Venstres folketingsgruppe, har haft travlt i den senere tid - først med balladen om de kommunale budgetter og dernæst med at klæde partiets nye politiske ordfører Troels Lund Poulsen på til Folketingets åbningsdebat. Også den ulmende Muhammed-krise har været en tidsrøver.

Men en lige så vigtig del af forklaringen på den tøvende accept af at blive interviewet er, at Søren Mejrup er en mand, der værner meget om sit privatliv.

"Jeg vil gerne være lidt anonym"
"Jeg er ikke den, der kan lide at stille mig op og holde en lang tale om et eller andet. Det er ikke mig. Jeg vil gerne være lidt anonym, og jeg har det bedst med at være i baggrunden," siger han. Mens han prøver at skifte emne ved at fortælle, at han har læst statskundskab med den socialdemokratiske formand Helle Thorning-Schmidt og gået i gymnasiet med de radikales Margrethe Vestager:

"Det er sjovt, at man så mange år senere sidder på hver sin side af stregen."

Efter et par svinkeærinder vender han tilbage til at tale om sig selv og understreger, at selvom han ikke er den mest udadvendte type, så er han heller ikke typen, der kryber i et musehul - det går ikke i et job som chef for Venstres PØ-sekretariat på Christiansborg:

"Jeg ved, at der ligger nogle krav i jobbet, som jeg selvfølgelig vil imødekomme, men jeg har ikke noget større behov for at træde frem og tiltage mig noget opmærksomhed, som ikke rigtigt vedrører den her position," siger Søren Mejrup Jensen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00