DF: Regeringens børneudspil batter ingenting

Christiansborg, torsdag den 21. maj 2015

PRESSEMEDDELELSE

DF: Regeringens børneudspil batter ingenting

Dansk Folkepartis socialordfører, Karin Nødgaard, er aldeles uimponeret over regeringens netop fremlagte børneudspil.

- Det er regeringens måde at sætte et flueben ud for det punkt i statsministerens nytårstale, hvor hun lovede bedre daginstitutioner. Men regeringen har ikke tænkt sig om overhovedet, og jeg frygter, at det her bliver spild af penge med meget lidt effekt, siger Karin Nødgaard.

Karin Nødgaard peger på, at antallet af pædagoger i regeringens to første leveår faldt med 3000. Desuden har regeringen før afsat midler til området uden, at det har haft en mærkbar effekt. Tidligere har regeringen eksempelvis afsat 500 millioner kroner til området. De penge blev ude i kommunerne brugt på efteruddannelse og udvikling af idræt og motion. Ikke til flere varme hænder.

- Det er en idéforladt regering, der kører i tomgang, vi her ser. Regeringen kunne for eksempel se på, hvordan vi får pædagogerne tilbage til børnene. Det er sådan, at pædagogerne bruger mere og mere af deres tid på administration. Den udvikling skal vi have vendt. Tænketanken Cevea vurderer, at hvis pædagoger og pædagogmedhjælpere brugte et kvarter mindre om dagen på papirarbejdet, ville det frigive tid til børnene, som svarer til 2.642 fuldtidsstillinger. Det er oplagt at gå den vej, og det er utroligt, at regeringen ikke kan se det, siger Karin Nødgaard.

Karin Nødgaard tilføjer, at regeringen i øvrigt igen er ude i løftebrud og kovendinger. I regeringsgrundlaget fra 2011 står der, at regeringen ønsker, at kvaliteten af dagtilbuddene øges eksempelvis ved, at der stilles krav om minimumnormeringer.

- Ja, nu bryder de igen et løfte. Før valget i 2011 blev landets børn og forældre stillet 3.000 nye pædagoger i udsigt af De Radikale. Sådan er det ikke gået. Som jeg ser det, er skarp fokus på nedbringelse af papirarbejdet et Columbusæg, men regeringen hverken kan eller vil gøre noget, der for alvor batter på området, siger Karin Nødgaard.
 
 
 
 


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget