LA: Ny rygelov rammer de svageste

Stramningen af rygeloven, som netop er blevet aftalt mellem regeringen og Enhedslisten, vil ramme socialt skævt og gå hårdest ud over de svageste.

Det siger Liberal Alliances retspolitiske ordfører Simon Emil Ammitzbøll, der særligt kritiserer, at den nye lov indfører et totalt røgforbud på en lang række ungdomsuddannelser og ikke rummer mulighed for dispensationer til f.eks. efterskoler.

”Langt de fleste efterskoler er allerede i dag frivilligt røgfri. Men nogle få af dem giver eleverne mulighed for at ryge, fordi det sætter skolerne i stand til at tage nogle af de socialt særligt svage unge. Den mulighed forsvinder med den nye stramning, og det er ikke socialt ansvarligt,” siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han retter desuden en hård kritik mod regeringens trang til at styre danskernes personlige liv:

”Stramningen af rygeloven er endnu et skridt på vejen mod det altomfattende Big Mother-samfund, som vil kontrollere borgernes valg og borgernes liv i den mindste detalje. Liberal Alliance vil kæmpe imod hele vejen. Alle danskere ved allerede godt i dag, at det er usundt at ryge. Men de skal fortsat have muligheden for at træffe deres egne valg om deres egne liv,” siger han.

Læs mere


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget