Kirkelukninger er et angreb på folkestyret i folkekirken

Christiansborg, søndag den 29. april

PRESSEMEDDELELSER

Kirkelukninger er et angreb på folkestyret i folkekirken

Dansk Folkeparti tager skarpt afstand fra, at kirker bliver lukket hen over hovedet på menighedsrådene, som det nu sker i København. Kirkeordfører for Dansk Folkeparti, Christian Langballe, kalder det et angreb på menighedsrådenes selvbestemmelsesret og på folkestyret i folkekirken. Han mener det bør være det enkelte menighedsråds beslutning, om deres sog­ne­kir­ke skal lukkes.

- Tidligere har skiftende kirkeministre værnet om sognenes selvbestemmelsesret og om fol­kestyret i folkekirken. Det er slut nu. Kirkeminister Manu Sareen har direkte opfordret til, at der lukkes kir­ker, og Københavns stiftsråd har taget konsekvensen og lukker i København16 kirker hen over hovedet på de lokale menig­hedsråd og dermed også de folk, der bor i sognene, siger Christian Langballe.

- Man bør have øjnene åbne for, at en kirkelukning ikke er den eneste løsning de steder, hvor folk ikke går i kirke. I de sidste mange år er der sket sognesammenlægninger. Det er i overvejende grad sket som følge af det enkelte menighedsråds egen beslutning. Det er for os afgørende, at beslutninger, der vedrører sognekirkerne træffes lokalt ude i sognene. Det er hverken kirkeministeren eller en kirkelig magtelite, som skal afgøre de enkelte sognes fremtid, slutter Christian Langballe.
 
 
 

Læs mere


Dette indhold er leveret automatisk via RSS uden ansvar for Altinget