Artikel

NGO'er tæt på ligestilling i bestyrelserne

LEDELSE: 42 procent af bestyrelsesmedlemmerne i de danske NGO’er, der arbejder internationalt med udvikling og nødhjælp, er kvinder. Det er langt højere end i erhvervslivet og skyldes blandt andet, at posterne er mindre prestigefyldte, siger forsker. NGO'ernes direktører er i overvejende grad mænd. (Artiklen præciseret)

Friluftsforeninger frygter ny udlodningslov

HØJT SPIL: I regeringsgrundlaget lover regeringen at støtte friluftslivet og lokale foreninger. Men regeringens udkast til en ny udlodningslov kan betyde markante besparelser på området, frygter Friluftsrådet.

Unge økonomer vil bevise, at socialt arbejde betaler sig

PORTRÆT: Civilsamfundets sociale indsatser bør ikke ses som ren velgørenhed. Ofte skaber de nemlig store økonomiske gevinster for samfundet. Det er tanken bag Økonomer Uden Grænser, som gratis måler effekten af sociale organisationers arbejde.

Nordea-fondens lynvurderinger gavner alle parter

KVIKT: Nordea-fonden har i snart et år tilbudt brugere en lynvurdering af ansøgninger. Tidsbesparende for alle, siger fondens direktør. En tydelig tendens blandt fondene, vurderer professor.

Foreninger er lunkne over for kommunale samarbejder

UGENGÆLDT KÆRLIGHED: Mange foreninger er kritiske over for at skulle løse opgaver for kommunen og er ikke specielt optagede af et samarbejde, viser forskning. KL kalder på nytænkning i makkerskabet.