Debat

KL: Vi ved for lidt om omfang og effekt af socialøkonomien

DEBAT: Mange kommuner investerer i øjeblikket i at udnytte potentialet i samarbejdet om udsatte ledige med socialøkonomiske virksomheder. Men vi ved alt for lidt om omfanget og effekten af samarbejdet, skriver direktør i KL Laila Kildesgaard.

Entreprenørformand: Sådan kan de sociale virksomheder styrkes

DEBAT: Der er behov for en bredere, kontinuerlig og langsigtet indsats for at støtte sociale iværksættere i hele vækstlaget. Det skriver formand for Sociale Entreprenører i Danmark, Per Bach, der kommer med fem bud på, hvordan iværksætterne kan styrkes.

Muskelsvindfonden: Kig op fra diagnosepapirerne

DEBAT: Mange mennesker har svært ved af finde et arbejde, fordi de har et handicap eller en diagnose. Det er forkert, og det er på tide at sænke fordomsparaderne og give plads til forskellighed, skriver Muskelsvindfondens formand Lisbeth Koed Doktor.

Frivilligrådet: Fjern regler for, hvad ledige må lave i deres fritid

DEBAT: Et virvar af regler bestemmer, hvor og hvor længe dagpenge- og efterlønsmodtagere må være frivillige i deres fritid uden at miste deres ydelser. Beskæftigelsesministeren bør luge gevaldigt ud i regelkaosset, skriver Vibe Klarup, formand for Frivilligrådet.

Kooperationen: Kan vi få for 85 milliarder blandet socialøkonomi, tak?

DEBAT: Når skatteborgerne hvert år køber ind for 85 milliarder kroner igennem kommunerne, bør alle relevante hensyn, udgifter og gevinster indgå i Excel-arket. Her kommer socialøkonomiske virksomheder ind i billedet, skriver Susanne Westhausen, direktør i Kooperationen.