Mandagstræneren

Hegelund og Mose: Kulissekamp om Brexit-boet

MANDAGSTRÆNEREN: Dårligt havde briterne sagt farvel til EU, før kampen for at få europæisk lægemiddelagentur til Danmark begyndte. Siden august har lægemiddelindustrien samlet lobbytropperne på kryds og tværs, skriver Hegelund og Mose.

Hegelund og Mose: Spinkontor i en ha-ha-regering

MANDAGSTRÆNEREN: Efter kommunikationsmæssigt kaos i Thorning-tiden er det foreløbig lykkedes et lille kontor i Løkke-regeringen at koordinere Slotsholmens dagsordner, så ministrene ikke kommunikerer i munden på hinanden. Januar kiksede, og den afgørende test ligger forude.

Hegelund og Mose: Talfabrik i en Trumptid

MANDAGSTRÆNEREN: Mens kommentatorer raser, bør forsigtige Danmarks Statistik tune ind på ny medievirkelighed. Foreløbig nøjes talfabrikken med en omvendt Trump og bruger Twitter til at udbrede kendsgerninger, mens offensive kolleger i Holland laver tal-tv.

Hegelund og Mose: Departementschefens perfekte CV

MANDAGSTRÆNEREN: Næsten alle departementschefer har nu bred erfaring fra centraladministrationen og omegn. Finans- og Statsministeriet er top-trendy, mens Justitsministeriet synes definitivt ude, skriver Hegelund og Mose.

Hegelund og Mose: Lobby-udsalget er ovre

MANDAGSTRÆNEREN: Efter 18 måneders shop-amok på Christiansborg under smal V-regering begynder lobbyhverdagen at indfinde sig hos interesseorganisationerne. Nu gælder det om at finde regeringsprækkerne hos VLAK, skriver Hegelund og Mose.

Hegelund og Mose: Året der gik i embedsværket

MANDAGSTRÆNEREN: Departementscheferne brød tavsheden i 2016. Embedsværket undgik at bringe ministre i fedtefadet. Til gengæld røg julefridagen og arbejdspladser i København. Hegelund og Mose ser tilbage på året. 

Hegelund og Mose: Borgmester søger partner

MANDAGSTRÆNEREN: Efter 10 år med kommunalreformen har borgmesterens dør åbnet sig for samfundsaktører, der hjælper kommunen med sundhed, integration og uddannelse. Her kan den løsningsorienterede lobbyist bidrage, skriver Hegelund og Mose.

Hegelund og Mose: Data trumper stadig det meste

MANDAGSTRÆNREREN: Nok fremhæves USA's kommende præsident som den post-faktuelle tidsalders sejrherre: Lyv og vind! Men for den almindelige danske lobbyist er analysekraft og dokumentation stadig den hårde valuta.

Hegelund og Mose: USA presser danske hash-modstandere

MANDAGSTRÆNEREN: Fem amerikanske stater ventes tirsdag at stemme ja til at frigive marihuana. Det vil lægge yderligere pres på Christiansborg og øge landbrugets chance for nyt vækst-eventyr, skriver Hegelund og Mose.