Mandagstræneren

Hegelund og Mose: Find det dumme svin

MANDAGSTRÆNEREN: Et ydre fjendebillede – eksempelvis Uber, Finansministeriet eller DI – kan være effektivt på de indre mobiliseringslinjer. Pres udefra er et virksomt middel til at skabe opbakning til aktiv interessevaretagelse, der dokumenterer høj samfundsværdi.

Hegelund og Mose: Roadshow-lobbyistens drejebog

MANDAGSTRÆNEREN: Virkelighedshungrende ministre farter land og rige rundt. Der er forskellige lobbyfifs til det slidstærke rollehæfte, der gør både lobbyist og politiker til vinder, når politikeren kommer forbi. Drop først og fremmest slideshows, og vis i stedet medarbejdere og maskiner frem.

Hegelund og Mose: Operation NPM-faktatjek

MANDAGSTRÆNEREN: Nu skal der fakta frem for følelser på bordet om udskældte New Public Management: Finansministeriet vil overtale KL til at bidrage til, at styringskravene rundt omkring kulegraves. Hvilke kommer fra staten, hvilke finder kommunerne selv på – og hvilke er meningsløse? 

Hegelund og Mose: Diplomater frygter invasive arter

MANDAGSTRÆNEREN: Udenrigsministeriets karrieremæssige økosystem er under pres fra Folketinget. Skarpe diplomathoveder vil næppe finde sig i at blive mappebærere for ex-ministre fra Christiansborgs overskudslager. Men tiden er måske inde til at overveje et par wild cards i udenrigstjenesten.

Hegelund og Mose: Kulissekamp om Brexit-boet

MANDAGSTRÆNEREN: Dårligt havde briterne sagt farvel til EU, før kampen for at få europæisk lægemiddelagentur til Danmark begyndte. Siden august har lægemiddelindustrien samlet lobbytropperne på kryds og tværs, skriver Hegelund og Mose.

Hegelund og Mose: Spinkontor i en ha-ha-regering

MANDAGSTRÆNEREN: Efter kommunikationsmæssigt kaos i Thorning-tiden er det foreløbig lykkedes et lille kontor i Løkke-regeringen at koordinere Slotsholmens dagsordner, så ministrene ikke kommunikerer i munden på hinanden. Januar kiksede, og den afgørende test ligger forude.

Hegelund og Mose: Talfabrik i en Trumptid

MANDAGSTRÆNEREN: Mens kommentatorer raser, bør forsigtige Danmarks Statistik tune ind på ny medievirkelighed. Foreløbig nøjes talfabrikken med en omvendt Trump og bruger Twitter til at udbrede kendsgerninger, mens offensive kolleger i Holland laver tal-tv.

Hegelund og Mose: Departementschefens perfekte CV

MANDAGSTRÆNEREN: Næsten alle departementschefer har nu bred erfaring fra centraladministrationen og omegn. Finans- og Statsministeriet er top-trendy, mens Justitsministeriet synes definitivt ude, skriver Hegelund og Mose.

Hegelund og Mose: Lobby-udsalget er ovre

MANDAGSTRÆNEREN: Efter 18 måneders shop-amok på Christiansborg under smal V-regering begynder lobbyhverdagen at indfinde sig hos interesseorganisationerne. Nu gælder det om at finde regeringsprækkerne hos VLAK, skriver Hegelund og Mose.

Hegelund og Mose: Året der gik i embedsværket

MANDAGSTRÆNEREN: Departementscheferne brød tavsheden i 2016. Embedsværket undgik at bringe ministre i fedtefadet. Til gengæld røg julefridagen og arbejdspladser i København. Hegelund og Mose ser tilbage på året.