Debat

Debatten på civilsamfund sætter fokus på FN’s verdensmål

PRÆSENTATION: Frem til sommerferien vil en række nye debattører tage udgangspunkt i FN's verdensmål og komme med indspark til debatten på Altinget: civilsamfund.

GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

FN har fremlagt 17 verdensmål, der skal løse klodens største problemer inden 2030. Men hvordan kan virksomheder og foreninger arbejde med dem, hvordan bliver de sat i en dansk kontekst, og er de overhovedet realistiske at få opfyldt?

Emner som disse kan blive taget op, når en række debattører på Altinget: civilsamfund går verdensmålene efter i sømmene og forholder sig til dem. Mød debattørerne her:

 

Bolette Christensen
Administrerende direktør i Børnefonden

Bolette Christensen er administrerende direktør i Børnefonden, der arbejder for at skabe en bedre fremtid for børn og unge i Afrika. Hun er uddannet cand.psyk fra Københavns Universitet og har været direktør for fonden siden 2011. Inden da var hun direktør i DI. Derudover er hun kendt som forkæmper for at få flere kvinder ind i landets ledelser og bestyrelser.

 

 Morten Mølholm Hansen
Direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF)

Morten Mølholm Hansen har været direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) siden 2015, men har været i DIF siden 1992. Først som kommunikationschef og derefter som udviklingschef. Han er desuden olympisk generalsekretær for DIF. Han er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har en tillægsuddannelse i journalistik fra Danmarks Journalisthøjskole samt en master fra CBS.

 

 Susanne Stormer 
Global chef for bæredygtighed hos Novo Nordisk

Susanne Stormer er global chef for bæredygtighed hos Novo Nordisk. Hun har gennem hele sin karriere arbejdet inden for bæredygtighed, kommunikation og stakeholder-relationer - og er anerkendt som en international profil på feltet. Hun er desuden adjungeret professor i corporate sustainability på CBS. Hun er uddannet cand.mag. i engelsk sprog og litteratur fra Aarhus Universitet. 

 

 Christian Hartvig
Direktør for Poul Due Jensens Fond

Christian Hartvig er direktør for Poul Due Jensens Fond, der arbejder med implementering af vandprojekter i udviklingslande og dermed praktisk realisering af verdensmål 6.1 Han er er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet og har tidligere gennem 11 år været juridisk chef i Grundfos koncernen.

 

 Thea Hass
Direktør i Spejderne

Thea Hass er direktør i Foreningen Spejderne, der består af fem danske spejderkorps og har over 68.000 medlemmer. Hun har tidligere været vicedirektør i Ungdommens Røde Kors og har derudover haft direktørstillinger i både Odsherred og Lejre Kommune. Hun er uddannet cand.jur. og har selv været spejder i 12 år.

 

Annette Stube
Bæredygtighedschef i A.P. Møller - Mærsk A/S, Transport & Logistics division

Annette Stube kom til A.P. Møller - Mærsk A/S i 2008, hvor hun har opbygget afdelingen for Sustainability, der i dag er placeret i Transport & Logistics divisionen, som inkluderer Mærsk Line, APM Terminals, Damco, Svitzer og Mærsk Container Industry. Annette Stube er desuden medlem af Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst under Erhvervsstyrelsen, hun er assisterende professor på CBS og bestyrelsesformand for CSR komiteen i Danske Rederier. Hun har en kandidat i organisationspsykologi fra Københavns Universitet.

  

 Henriette Christiansen
Direktør Egmont Fonden

Henriette Christiansen er direktør i Egmont Fonden, hvor hun står i spidsen for uddeling af midler til almennyttige projekter. Hun har været direktør siden 2009, hvor hun kom fra en stilling som seniorkonsulent hos Kraft & Partners. Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har desuden en længere karriere i Centraladministrationen bag sig.

 

 Jonas Keiding Lindholm
Generalsekretær i Red Barnet

I 2015 fik Jonas Keiding Lindholm posten som generalsekretær hos Red Barnet. Han har været ansat i organisationen siden 2004. Inden da var han i FN, og han har i over ti år arbejdet rundt om i verden med nødhjælp og udviklingsarbejde.  Han er uddannet sociolog fra Lunds Universitet med en bachelor i kommunikation fra RUC og Brunel University i London.

 

 Annemarie Meisling
Bæredygtighedsdirektør hos Chr. Hansen

Annemarie Meisling har været bæredygtighedsdirektør hos Chr. Hansen siden 2016. Hun har gennem hele sin karriere arbejdet med bæredygtighed, blandt andet i ledende stillinger hos Novo Nordisk og COWI. Hun er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet. 

 

 Lars Pram
Direktør hos Forbrugerrådet Tænk

Lars Pram er direktør hos Forbrugerrådet Tænk, der varetager mere end 70.000 medlemmers interesser. Han er tidligere direktør i Kost- og Ernæringsforbundet samt chef for Politisk Sekretariat i Dansk Sygeplejeråd. Han er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00