Derfor frygter mange ngo-ledere en ny kortlægning af arbejdsmiljøet

ANALYSE: De mange historier om arbejdsmiljøet tegner et uretfærdigt billede af en ngo-sektor, der gør medarbejderne syge, mener flere generaler. Det er særdeles ubelejligt i en tid, hvor Christiansborg endelig har åbnet for at give en mere stabil støtte til de frivillige, sociale organisationer.

En stribe sager om dårligt arbejdsmiljø i ngo'er er kommet frem i de seneste år. Men ingen ved, om de tegner et retvisende billede af forholdene i sektoren. 
En stribe sager om dårligt arbejdsmiljø i ngo'er er kommet frem i de seneste år. Men ingen ved, om de tegner et retvisende billede af forholdene i sektoren. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl LøppenthinCarsten Terp Beck-Nilsson

Allerede inden resultatet er landet, har en undersøgelse af arbejdsmiljøet i ngo-sektoren fået knæene til at ryste på flere civile generaler. Især i den frivillige sociale sektor er bekymringen udtalt. Her frygter man, at undersøgelsen vil kaste ved på et bål, der i forvejen har vokset sig ubehageligt stort. 

De seneste år er den ene sag efter den anden poppet op, hvor medarbejdere har berettet om hårrejsende og i nogle tilfælde psykisk invaliderende forhold i ngo'er. Senest er det Liva Rehab og Trampolinhuset, der har været i mediernes spalter.  

Men er det enkeltstående tilfælde, eller er det udtryk for en syg sektor? Og hvor mange enkeltstående tilfælde skal der egentlig til, før man kan tale om et strukturelt problem? 

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00