DUF: Små foreninger presses ud af Folkemødet

BEKYMRING: Folkemødet må ikke miste sit folkelige aspekt, siger DUF, som efterlyser bedre muligheder for, at mindre foreninger kan arrangere debatter. Formand for Folkemødet mener, at de forkerte skummer fløden.

Kasper Sand Kjær er en stor fan af Folkemødet, som, han mener, er en gave for demokratiet. Men han er bekymret for, at de mindre foreninger kan blive klemt af kommercielle interesser.
Kasper Sand Kjær er en stor fan af Folkemødet, som, han mener, er en gave for demokratiet. Men han er bekymret for, at de mindre foreninger kan blive klemt af kommercielle interesser.Foto: Martin Thaulow/Good people
Rasmus Dahl Løppenthin

Det risikerer jo at tage det folkelige aspekt ud af Folkemødet, hvis der er en række organisationer, som simpelthen ikke har råd til at være med

Kasper Sand Kjær
Formand, Dansk Ungdoms Fællesråd

Huse, der udlejes i 10.000-kroners-klassen, og kommunikationsbureauer, som tager store femcifrede beløb for at facilitere debatter. Mindst.

Det er ikke just billigt at være på folkemøde, og det er et problem, mener Dansk Ungdoms Fællesråd. Paraplyorganisationen appellerer derfor til, at den nystiftede forening bag Folkemødet får adresseret problemet.

“Jeg håber virkelig, at den nye forening får gjort sig nogle overvejelser om, hvad de vil med Folkemødet. For hvis ikke man tænker sig om, så frygter jeg, det ender som i Sverige. Her er det blevet meget kommercialiseret, og mindre organisationer og foreninger er fuldstændig fraværende,” siger formand Kasper Sand Kjær.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00