Jura-eksperter: Kommuner og sociale virksomheder kan sagtens danse tæt

BENSPÆND: Der er rig mulighed for, at sociale virksomheder kan løse flere opgaver i kommunerne, fastslår juridiske eksperter. Politikerne skal sende et klarere signal om, at de vil socialøkomomien, mener rådmand.

Fredag blev Silkeborg Kommune kåret til årets socialøkonomiske kommune. Prisen blev uddelt på Folkemødet, og det var borgmester Steen Vindum (V), der fik overrakt statuetten.
Fredag blev Silkeborg Kommune kåret til årets socialøkonomiske kommune. Prisen blev uddelt på Folkemødet, og det var borgmester Steen Vindum (V), der fik overrakt statuetten.Foto: Rasmus Løppenthin
Rasmus Dahl LøppenthinCarsten Terp Beck-Nilsson

Når jeg diskuterer problemerne med mine embedsmænd, plejer jeg at spørge: Kan jeg komme i fængsel, hvis vi gør det sådan her? Og det siger de så nogle gange ja til.

Pia Allerslev
Børne- og ungdomsborgmester, Københavns Kommune

Kommuner kan sagtens lægge flere opgaver ud til socialøkonomiske virksomheder – uden at komme på kant med loven. Sådan lyder det fra eksperter i debatter om socialøkonomi på Folkemødet.

“Der er intet lovgivningsmæssigt, der står i vejen for, at kommuner kan inddrage socialøkonomiske virksomheder i udbuddene,” siger Henrik Græsdal, der er advokat hos Ellmann.

Han mener, at loven giver så frie rammer, at det reelt kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad socioøkonomiske virksomheder kan byde ind med i kommunerne.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00