Har England mistet fornemmelsen for frivillighed?

NY RAPPORT: De store frivilligorganisationer i England suger midler til sig og efterlader de små foreninger på perronen. Udviklingen er stærkt bekymrende, mener sociolog og forfatter, som har fulgt situationen tæt i flere år.

Foto: Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin
Fakta
Michael Wulff er sociolog, forfatter og mangeårig konsulent inden for frivilliggverden i Danmark og England.

Han er samtidig medstifter af Medborgerne og fungerer til daglig som chefkonsulent i Kirkens Korshær.

Han har skrevet bogen Den nødvendige frivillighed og udkommer senere på året med en drejebog henvendt til bestyrelsesmedlemmerne i foreningsdanmark.

De store organisationer bliver stærkere, mens de små foreninger i England i stigende grad bliver taberne i kampen om midlerne. Det viser rapporten Stronger charities for a stronger society, der er leveret af det britiske overhus.

De store foreninger med en omsætning på mere end 10 millioner kroner er numerisk i absolut mindretal og udgør kun tre procent tilsammen. Til gengæld er 80 procent af den engelske frivilligsektors økonomi samlet i de få, store organisationer.

Og det er bekymrende, at der sker en skævvridning i den økonomiske fordeling mellem store og små frivillige foreninger i England. Det mener Michael Wulff, som er forfatter til bogen Den nødvendige frivillighed og har arbejdet en årrække i den engelske frivilligsektor.









0:000:00