Friluftsrådet fylder 75

FØDSELSDAG: Friluftsrådet har i år 75 års jubilæum. Det blev onsdag markeret med en konference i Industriens Hus, hvor både Kronprins Frederik, en tidligere og en nuværende miljøminister samt en masse glade foreningsmedlemmer deltog.

Foto: Sigrid Nygaard/Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Solen skinnede gennem glastaget på Industriens Hus og ramte både Kronprinsen, Ida Auken (R), Esben Lunde Larsen (V) og en lang række repræsentanter fra næsten alle medlemsforeninger af Friluftsrådet, da foreningen onsdag fejrede sin 75 års fødselsdag.

Friluftsrådet blev etableret i 1942 og er i dag paraplyorganisation for 82 foreninger med mere end 5,2 millioner medlemmer i alt. Blandt medlemsforeningerne findes alt fra De Grønne Pigespejdere til Dansk Faldskærms Union eller Modelflyvning Danmark. Fælles for dem er, at de bruger og interesser sig for livet i naturen.

En taknemmelig kronprins
Inden dagens royale og politiske hovedpersoner meldte deres ankomst, havde de udsendte fra paraplyorganisationens foreninger minglet i en times tid. Men da ventetiden var ovre, stod Kronprins Frederik øverst på listen over festtalere.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00