K-ordfører vil føre sparekniven: Foreningers moms-ordning er uholdbar

INTERVIEW: En række foreninger burde aldrig have fået momskompensation, hvis det stod til K's socialordfører, som støtter regeringens spareplaner. Han afviser dog at sætte navn på, hvilke foreninger der ikke burde have fået støtte.

For mange foreninger får momsrefusion, mener Konservatives socialordfører, Orla Østerby. Han vil dog ikke sætte navn på, hvem han mener skal ud af ordningen. Her et billede fra Frelsens Hærs uddeling af julehjælp i 2016.
For mange foreninger får momsrefusion, mener Konservatives socialordfører, Orla Østerby. Han vil dog ikke sætte navn på, hvem han mener skal ud af ordningen. Her et billede fra Frelsens Hærs uddeling af julehjælp i 2016.Foto: Polfoto
Rasmus Dahl Løppenthin
Orla Østerby (K).
Orla Østerby (K). Foto: Pressefoto

Jeg nævner ikke nogen navne nu, men der er nogen, som får momsfritagelse, som absolut slet ikke skulle være der.

Orla Østerby
Socialordfører (K)

Alt for mange foreninger får delvis momsrefusion. Derfor er det udtryk for rettidig omhu, at regeringen lægger op til at afskaffe ordningen.

Det mener de Konservatives socialordfører, Orla Østerby.

“Der er rigtig mange, som er kommet ind under det skjold. Og det var jo de frivillige små foreninger, man havde lagt op til at støtte med det her i sin tid. Og som jeg husker det lige nu, er det en udgift på lige over 200 millioner,” siger han.

0:000:00