Mercado om ny civilsamfunds-strategi: Kommer ikke til at rive alt op med rode

CIVILT TOPMØDE: Regeringens civilsamfundsstrategi er på trapperne, og frivilligorganisationerne efterlyser et opgør med det kortsigtede puljerytteri. Mai Mercado lover at se på økonomien, men foreningerne skal ikke forvente en fundamental ændring af rammevilkårene.

Mai Mercado afviser at have en færdig civilsamfundsstrategi i skuffen. Hun vil lytte til taskforcens anbefalinger, siger hun.
Mai Mercado afviser at have en færdig civilsamfundsstrategi i skuffen. Hun vil lytte til taskforcens anbefalinger, siger hun.Foto: Jens Dresling/Polfoto
Rasmus Dahl Løppenthin

Det ville være meget respektløst over for taskforcen, hvis jeg på forhånd havde besluttet mig for, hvordan strategien skal se ud.

Mai Mercado
Børne-og socialminister

Regeringens kommende civilsamfundsstrategi medfører ikke en omkalfatring af frivilligorganisationernes rammevilkår. Det siger børne-og socialminister Mai Mercado (K) oven på et dialogmøde med frivilligdanmark i sit ministerium onsdag.

"Som konservativ minister kommer jeg ikke til at rive alt op med rode. Jeg ser ikke for mig, at jeg kommer til at præsentere en strategi, der indebærer en totalomlægning af økonomien," siger hun.

Dialogmødet var tredje etape af den civile taskforces arbejde med at give input til regeringens civilsamfundsstrategi. Taskforcen består af 10 civilsamfunds-spidser, men onsdag havde man inviteret en bredere kreds af civile aktører.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00