Om lidt kan kommuner forsikre frivillige - men det skaber måske et nyt problem

ANALYSE: Langstrakt sag om forsikring af frivillige ser endelig ud til at have fundet sin afslutning. Men nye problemer lurer i horisonten.

På trods af nye regler kan kommuner fortsat vælge at lade være med at forsikre deres frivillige på eksempelvis landets plejehjem.
På trods af nye regler kan kommuner fortsat vælge at lade være med at forsikre deres frivillige på eksempelvis landets plejehjem.Foto: Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Første juli træder nye regler i kraft, der sikrer kommunerne mulighed for at forsikre frivillige. Dermed kommer den endelige afslutning på en farce-agtig sag, der på mange måder virkede så simpel, fordi alle ønskede det samme: At kommuner skal have lov til at forsikre frivillige.

Alligevel har den strakt sig ud over næsten tre år. Og er måske alligevel ikke afsluttet helt - det vender vi tilbage til.

Først zoomer vi ind på december 2014. Her kom den længe ventede afgørelse til blandt andet Aarhus Kommune, der havde rettet henvendelse til Statsforvaltningen. Havde kommunerne hjemmel til at forsikre borgere, der arbejder frivilligt på kommunale institutioner som plejehjem og børnehaver?

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00