Pelle Dragsted: Privat velfærd er helt fint – så længe det ikke handler om profit

CIVIL VELFÆRD: Velfærd er ikke kun en opgave for det offentlige. Enhedslistens Pelle Dragsted tager gerne imod civilsamfundets bidrag til velfærden, så længe man ikke trækker penge ud til overskud i private virksomheder. Denne artikel har tidligere været bragt på Mandag Morgen.

"For mig går der et skarpt skel mellem ideelle virksomheder, hvis formål er at drive institutionen bedst og billigst, og andre aktører, som er der for at tjene penge," siger Enhedslistens Pelle Dragsted. 
"For mig går der et skarpt skel mellem ideelle virksomheder, hvis formål er at drive institutionen bedst og billigst, og andre aktører, som er der for at tjene penge," siger Enhedslistens Pelle Dragsted. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Jens Reiermann

Jeg tror ikke på, at det kun må være staten, regionerne eller kommunerne, der driver velfærdens institutioner. Lad tusind blomster blomstre – og lad os holde øje med konsekvenserne.

Pelle Dragsted

Flere børn går i private børnehaver og privatefolkeskoler, og flere ældre bor i privateplejeboliger. Det lyder nærmest som et mareridt for en socialist af den klassiske skole.

Pelle Dragsted har siden 2015 repræsenteret Enhedslisten i Folketinget og har i tiåret inden arbejdet for Enhedslisten på Christiansborg.

Hvad siger du til, at markant flere børn går i en privatinstitution, i en friskole, og at der bygges flere friplejeboliger til ældre?

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00