Tidligere S-rådgiver bliver direktør for AIDS-Fondet

JOBNYT: Tidligere rådgiver for Mogens Jensen (S), Andreas Gylling Æbelø, er fra 8. maj ny direktør i Aids-Fondet.

Andreas Gylling Æbelø er fra 8. maj ny direktør i AIDS-Fondet.
Andreas Gylling Æbelø er fra 8. maj ny direktør i AIDS-Fondet.Foto: Det Obelske Familiefond
Kiki Qvistgaard

AIDS-Fondet offentliggør i en pressemeddelelse, at de har ansat Andreas Gylling Æbelø som direktør. Han tiltræder stillingen 8. maj. 

Andreas Gylling Æbelø kommer fra en stilling som chefrådgiver i Advice A/S.

En af hans centrale opgaver i AIDS-Fondet bliver at implementere en ny strategi, der skal mindske antallet af nye hiv-smittede samt arbejde mod fordomme og diskrimination af mennesker, som lever med hiv i Danmark og resten af verden.

”Kampen for en verden uden hiv handler for mig grundlæggende om retfærdighed. Hvis man får hiv i et af verdens fattigste lande, er adgangen til behandling stadig for dårlig, og dermed bliver diagnosen den dødsdom, det ikke er i Danmark længere. Her fører hiv i stedet ofte til 'social død' i form af omverdenens uvidenhed og frygt. Selvom et velbehandlet menneske med hiv ikke smitter, er vi stadig langt fra målet i oplysningsindsatsen,” siger Andreas Gylling Æbelø i en pressemeddelelse.

Andreas Gylling Æbelø er erfaren inden for både fonds- og udviklingsarbejde. Han har tidligere været kommunikationschef i Det Obelske Familiefond. Desuden har han været ansat som særlig rådgiver for daværende handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

Den nye direktør er uddannet cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet. Han er desuden fast klummeskribent hos Berlingske.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Gylling Æbelø

Selvstændig ledelsesrådgiver og foredragsholder, bestyrelsesmedlem: Exitcirklen, Betty Nansen Teatret, Sex og Samfund, Mary Fonden
cand.mag. (Københavns Uni. 2008)

0:000:00