Tryg efter Gurli: Kursen er fast, men medlemmerne skal mere i spil

INTERVIEW: Der bliver ingen radikale ændringer, når Gurli Martinussen stopper i Trygfonden, men medlemmerne af Tryghedsgruppen skal tænkes mere ind i fondens signaturprojekter, bebuder den nye direktion.

Rie Odsbjerg Werner og Ulrik Andersson er det nye makkerpar i spidsen for Tryghedsgruppens aktiviteter. 
Rie Odsbjerg Werner og Ulrik Andersson er det nye makkerpar i spidsen for Tryghedsgruppens aktiviteter. Foto: Julian Henlov, Tryghedsgruppen
Carsten Terp Beck-Nilsson

Kursen for Trygfonden ligger fast, men medlemmerne af Tryghedsgruppen skal have bedre mulighed for at involvere sig i fondens projekter.

Sådan lyder signalerne fra de nye overhoveder i Trygfamilien, administrerende direktør Rie Odsbjerg Werner og økonomidirektør Ulrik Andersson.

Det nye makkerpar har til opgave at eksekvere den netop vedtagne strategi for Tryghedsgruppen. Og hovedbudskabet er, at der skal være et stærkere samspil mellem de tre dele af selskabet – gruppen, fonden og forsikringsselskabet. Og det skal blandt andet udmøntes i mere medlemsengagement i Trygfondens signaturprojekter, fortæller Rie Odsbjerg Werner.

”Vi har 1,3 millioner medlemmer, som vi kan engagere i vores arbejde for at skabe tryghed i Danmark. Og samtidig kan vi give det enkelte medlem mulighed for at engagere sig og blive en del af et større fællesskab. Det ser vi et kæmpe potentiale i,” siger Rie Odsbjerg Werner.

Det er en del af samfundsånden, at man ønsker at engagere sig.

Rie Odsbjerg Werner
Adm. direktør, Tryghedsgruppen

Mange ønsker at engagere sig
1,3 millioner mennesker er kunder hos forsikringsselskaberne Tryg og Alka og dermed medlemmer af Tryghedsgruppen. Et medlemsudvalg i gruppens repræsentantskab arbejder for tiden på et katalog af aktiviteter, som medlemmerne kan kaste deres frivillige kræfter i. Og det vil mange gøre, mener Rie Odsbjerg Werner.

”Det er en del af samfundsånden, at man ønsker at engagere sig. Og vi kan se af vores egne undersøgelser, at mange ønsker at engagere sig og gerne vil gøre en forskel på nogle sager, som de synes er vigtige,” siger hun.  

Hun forestiller sig, at medlemsengagementet især kan komme i spil i forbindelse med Trygfondens signaturprogrammer – for eksempel Hjerteløberne, som er frivillige, der løber ud og assisterer ved hjertestop, indtil ambulancen når frem.

”Mange kan ikke overskue det lange seje træk som aktiv i en forening, men vil gerne engagere sig konkret og på en afgrænset måde, hvor det giver mening og i øvrigt passer ind i det liv, man ellers har,” siger Rie Odsbjerg Werner.

Der er ingen, som forventer, at alle Tryghedsgruppens 1,3 millioner medlemmer vil melde sig under frivillighedens faner, indskyder økonomidirektør Ulrik Andersson. Der vil stadig være plads til de forsikringskunder, som bare går op i, at de får en fornuftig dækning og en medlemsbonus i år med overskud, påpeger han.

”Men hvis bare 10 procent af vores medlemmer er interesserede i at engagere sig, så er det altså 130.000 mennesker, som vi kan engagere i hele tryghedsdagsordenen,” siger Ulrik Andersson.

Ingen ændringer i Trygfonden
Efter 16 år stopper Gurli Martinussen ved udgangen af denne måned i Trygfonden, der i hendes direktørtid er blevet en af landets helt store filantropiske spillere med uddelinger for 600 millioner kroner sidste år.

Der kommer ingen ny direktør for fonden. Som følge af den nye strategi bliver ansvaret for Tryghedsgruppens samlede aktiviteter lagt i hænderne på det nye direktørpar. Men det skal ikke ses som en nedprioritering af Trygfonden, forsikrer de.

”Tværtimod,” siger Rie Odsbjerg Werner.

”Vores ambition og mission på Trygfondens område er helt uændret. Og vi kommer til at arbejde på den samme måde. Det handler mere om at bruge vores medlemsbase til at styrke arbejdet i fonden.”

Men Ulrik, du kommer fra forsikringsdelen af Tryg. Er det et udtryk for, at forretningen Tryg rykker tættere på fonden?

”Nej, det skal du se som et udtryk for, at den erfaring, jeg har fra den finansielle sektor, og de redskaber, jeg har med i værktøjskassen, bringer vi sammen med Ries erfaringer. Og så får man noget, der er stærkere,” siger Ulrik Andersson og tilføjer:

”Det afspejler bare vores tilgang til at skabe bedre samspil og til at lede Tryghedsgruppen som et team, hvor Rie udfordrer mig på tallene, og jeg udfordrer Rie på andre ting. Og forhåbentlig kommer der noget bedre ud i den sidste ende, end der ville, hvis vi sad hver for sig.”

Så hvis man sidder som potentiel bevillingsmodtager og tænker: ’Hvad sker der nu, hvor Gurli stopper i Trygfonden?’, så er budskabet: ’Kursen ændres ikke’?

”Nej, vores mission er stadig uændret: Vi arbejder for, at man kan tage vare på egen og andres tryghed,” siger Rie Odsbjerg Werner. Hun tilføjer, at den mest mærkbare forandring ligger i Tryghedsgruppens samlede fokus på at engagere medlemmerne.

”Vi arbejder stadig med alliancer til at adressere de store komplekse samfundsudfordringer. Vi har også hele forskningsbenet, som er en forudsætning for meget af det, vi laver. Og så er der de frivilligelementer, som vi gerne vil bringe i spil der, hvor det giver mening,” siger Rie Odsbjerg Werner og konkluderer:

”Så vi har stadig det samme formål og stadig vores store palet af aktiviteter.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rie Odsbjerg Werner

Adm. direktør, TryghedsGruppen, næstformand for Fondenes Videnscenter
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2005), MBA Bruxelles 2010

Ulrik Andersson

Økonomidirektør, TryghedsGruppen, bestyrelsesmedlem, Den Sociale Kapitalfond
Cand.act. (Københavns Uni. 1998)









0:000:00