I tal: Danske foreningers afhængighed af fondsmidler

FAKTA: Penge fra fonde har fået langt større betydning for landsdækkende organisationers økonomi. Her får du nøgletallene fra Altingets undersøgelse af fondsdanmarks samarbejde med landsdækkende foreninger og medlemsorganisationer.

Over 60 procent af foreningerne siger, at penge fra fonde er betydningsfulde eller meget betydningsfulde for organisationen.
Over 60 procent af foreningerne siger, at penge fra fonde er betydningsfulde eller meget betydningsfulde for organisationen.Foto: Colourbox
Rasmus Dahl Løppenthin

 

De landsdækkende foreninger og organisationer ser i stigende grad mod landets fonde, når de skal have finansieret deres aktiviteter. Det viser en undersøgelse med små 60 besvarelser, som Altinget har foretaget.

Foreninger er i stigende grad finansieret af fondsmidler
Mere end 70 procent af foreningerne angiver, at fondsmidlers betydning er blevet større eller meget større inden for de sidste 10 år. Og over 60 procent siger, at penge fra fonde er enten betydningsfulde eller meget betydningsfulde for organisationen. I alt har 93 procent af foreningerne modtaget støtte fra fonde inden for de sidste to år.

 

Fondene har fået en stigende interesse for at styrke organisationers kapacitet. For 10 år siden havde det været utænkeligt, at fonde støttede uddannelse af frivillige eller nye medlemssystemer og kommunikationsportaler

Torben Stenstrup
Partner, Foreningsudviklerne

 

 

 

  

 

 

Dokumentation

Hvordan fungerer fondsdanmarks samarbejde med de landsdækkende foreninger og medlemsorganisationer?

Det har Altinget sat fokus på med en spørgeundersøgelse rundsendt til de landsdækkende foreninger og medlemsorganisationer i 2016. Altinget har fået 59 besvarelser.

Spørgeskemaet indeholder blandt andet spørgsmål om foreningernes økonomiske afhængighed af fondsmidler, ansøgningsprocessen og det generelle samarbejde med fondene.

Researchen til spørgeskemaet er foretaget af Carsten Terp Beck-Nilsson, Franka Lykke Vedel Kessing og Katrine Lønstrup Nielsen.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00