Aktører: Nyt erhvervsudspil gavner life science

SUNDHEDSINDUSTRI: Regeringen varsler en strategi for life science, nye skattefordele for virksomheders investering i forskning og for udenlandske forskere. Initiativerne vækker begejstring hos DI og Lif.

Foto: Ritzau/Jonas Olufson
Lise-Lotte Skjoldan

Life science-industrien klarer sig godt i Danmark, både når det gælder vækst, skabelse af arbejdspladser og eksport.

Men det er vigtigt ikke at tage industrien for givet, lyder det fra DI og Lif.

Derfor er de to brancheorganisationer glade for, at regeringen i sit erhvervsudspil fra sidste uge har life science-området som en af sine prioriteter.

Regeringen vil i udgangen af i år fremlægge en strategi for life science baseret på de 17 anbefalinger, regeringens vækstteam på området fremlagde i efteråret. Men også andre tiltag i udspillet som bedre mulighed for aktieinvesteringer og bedre skatteforhold for forskning vækker glæde hos industrien.

Skattefordele gavner Danmark i international konkurrence
Et af de 22 initiativer i udspillet er, at regeringen vil hæve skattefradraget for virksomheders investeringer i forskning og udvikling fra nuværende 100 procent til 110 procent, når det er fuldt indfaset i 2026. Det er et tiltag, som life science-industrien har efterspurgt, lyder det fra både Lif og DI.

Det betyder, at Danmark står bedre i konkurrencen om at tiltrække globalt orienterede virksomheder til landet, fordi rammevilkårene for at investere i forskning bliver bedre, mener Henrik Vestergaard, der er vicedirektør i Lægemiddelindustriforeningen.

"Ethvert fremsynet land i verden ved, at life science er fremtidens erhverv. Derfor er det godt set af regeringen at motivere til mere forskning og innovation i virksomhederne," siger han.

Mulighederne for at tiltrække højtuddannet udenlandsk arbejdskraft til life science-området bliver også forbedret med erhvervsudspillet, påpeger direktør i DI Tine Roed.

"Det er en markant forbedring, at man forlænger forskerskatteordningen fra fem til syv år," siger Tine Roed.

0:000:00