Altinget overvåger: Ældre kan få hjælp af intelligent seng

OVERBLIK: Ny intelligent seng fra Fyn skal gøre ældre mere selvhjulpne / Glostrup Hospital søger leder til velfærdsteknologisk center.

Klaus Ulrik Mortensen

En nyopfunden intelligent seng kan hjælpe ældre til selv at gå i seng uden assistance. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Mange ældre borgere, som hjemmeplejen lægger i seng, kan i fremtiden selv klare opgaven. Erik Langelund, indehaver af maskinfabrikken Smel Industry i Sandager på Fyn, har nemlig udviklet en intelligent seng, der netop gør det muligt for ældre selv at komme i og ud af sengen.

Sengen har fået navnet Liberty, der ved hjælp af fire knapper forvandles til en lænestol. Den adskiller sig fra andre på markedet ved at fylde mindre og er mere simpel. Desuden slipper man for at blive drejet rundt og komme ud over sengekanten, idet sengen forvandles til en stol ved fodenden.

“Jo mere simpelt det er, jo billigere bliver det også. Mit mål med det her er ikke at lave et avanceret produkt, som jeg kan blive klappet på skulderen af, men at vi kan få den ud, så den kan gøre gavn,” siger Erik Langelund til Fyens Stiftstidende.

Glostrup Hospital søger en leder til det nye regionale videncenter for hjælpemidler og velfærdsteknologi.

Tidligere på året besluttede Region Hovedstaden at afsætte midler til etablering af et videncenter, som skulle styrke regionens arbejde med velfærdsteknologi. Målet var følgende:

Videncentret refererer til en bredt sammensat styregruppe med repræsentanter fra region, kommuner og hospitaler.

Nu leder Glostrup Hospital så efter en leder, som kan stå i spidsen for centrets arbejde. Ansøgningsfrist er 8. september.

Jobopslaget kan hentes her

0:000:00