Ammitzbøll: Mit mål er fuld konkurrence om velfærden

INTERVIEW: Intet er helligt i konkurrenceudsættelsens navn. I hvert fald ikke, hvis man spørger landets nye økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA). Men forbeholdene sniger sig ind.

Simon Emil Ammitzbøll (LA) tog tråden op fra den tidligere SR-regering ved at lade Økonomi- og Indenrigsministeriet genopstå.
Simon Emil Ammitzbøll (LA) tog tråden op fra den tidligere SR-regering ved at lade Økonomi- og Indenrigsministeriet genopstå.Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Kim Rosenkilde

Regeringsrokader betyder ofte flyttedage på Slotsholmen.

Liberal Alliance og Konservatives indtræden i den venstreledede regering blev ingen undtagelse.

For os er økonomi også værdipolitik.

Simon Emil Ammitzbøll (LA)
Økonomi- og indenrigsminister

Efter halvandet års ægteskab og fælles bopæl med Socialministeriet, er Indenrigsministeriet nu flyttet tilbage til sin velkendte bygning midt på den i visse kredse så berømte og berygtede Slotsholmsgade.

Økonomi- og Indenrigsministeriet er genopstået, men den endelige fusion mellem de to tidligere samlevende grene af forvaltningen er endnu ikke helt på plads.

Der lod vi os inspirere af SR. Det kan vi lige så godt sige, som det er.

Simon Emil Ammitzbøll (LA)
Økonomi- og indenrigsminister

Flere af kontorerne er fortsat indrettet med kun det mest nødvendige udstyr og små gule og lyserøde post-it sedler uden for dørene som interimistiske navneskilte.

Når det kommer til indretningen er den nye ministers kontor ingen undtagelse.

For mit vedkommende er der ikke noget, der er helligt.

Simon Emil Ammitzbøll (LA)
Økonomi- og indenrigsminister

Skrivebord, en lille sofa, et mindre mødebord og en næsten tom reol, der fylder det meste af endevæggen. På gulvet under et vindue står en lille hundekurv.

”Den er til min gravhund, Viggo,” siger Simon Emil Ammitzbøll, da han byder velkommen ved bordet, som er dækket op med bastogne kiks og friskbrygget kaffe.

Konkurrence er roden til alt godt
Hunden har han indimellem haft med på sit nye arbejde. Men de bonede gulve har vist sig glatte at spæne rundt på for den lille firbenede.

0:000:00